onsdag, februari 06, 2019

Sveriges feghet!

1808 inleddes en lång epok där Sverige illa rustade förlorade östra Sverige. Krigsmakten var inte rustade för att kunna försvara gränserna. Samma läge hade Sverige i slutet av 20-talet då vänstern i landet lät nedrusta försvaret under många år trots att Tyskland rustade för krig.
Under större delen av början på världskriget hade landet inte ett försvar som kunde motsätta sig Tysklands krav på malm, kullager och krigstransporter genom vårt land.
Enligt historiker förlängdes kriget med minst ett år tack vare Sveriges "neutralitet"!
1950 var Sverige för första gången mycket väl rustade med starka vapenslag tex flygvapnet hade ca 1000 stridsdugliga plan.
Allt detta förfuskades under olika regeringar framöver och idag har Sverige ett uselt försvar. Det mest förvånansvärda är ett den moderata regeringen under Reinfeldt slutgiltigt sänkte det svenska försvaret till samma nivå som det hade 1928.
Att fredsduvorna trängde ända in i det tidigare försvarsvänliga högerpartiet är ju egentligen något för en statsvetare att forska i.
Sveriges förhållande till NATO är ju också svävande.Delvis med ,delvis utanför. Förhållandet till EU likaså, delvis inne ,delvis ute.
Allt hänger ihop ända sedan förlusten av Finland ,sveket och förräderiet från  flottan i Helsingfors avgjorde kriget. Den svensktalande överklassen sålde sig till Tsaren och blev rikligt belönad.
Andra världskriget alla turer för att tillfredsställa Hitler nere i Berlin satte sina spår i den svenska folksjälen.SKULD!
När så 90-talet och framöver kommer så vill många och den politiska ledningen vara"goda" och öppnar upp gränsen.
På kort tid (historiskt) så släpper man in 1.5 miljoner människor från andra länder.
Allt detta ställer till allt från köer,bostadsbrist, enklaver, religiöst förtryck osv. Inte minst en ökande rå kriminalitet i många områden över hela landet.Inte ens små samhällen klarar sig undan denna nya importerade våldskriminalitet.
Om detta får det inte talas! Exakt samma mentalitet som under kriget, man fick inte tala om undfallenheten mot Hitler.Tidningar beslagtogs när de försökte berätta sanningen.
Idag när man berättar sanningen om vad som händer i landet så vägrar tidningar och radio-tv att gräva och publicerar inte vad som händer annat än i korta snuttar.
I många år har man hetsat och brunmålat de som försökt berätta.
Eländet har ju pågått många år med början i Malmö redan i slutet på 70-talet . Forskningen borde redan då tagit tag på vad som hände och följderna om man fortsatte den inslagna vägen. Icke, man blundade och lät många "Rosengård" sprida sig i landet.
Nu fortsätter den nya regeringen på den inslagna vägen och att L är med på denna fullkomligt galna politik beklagar jag djupt.
Vi har fått ett land med stora slitningar där pengarna nu ser ut att ta slut.Kommunerna drar nu ner lite överallt.Tex Örebro drar ner på skolan med många miljoner. Tom, Danderyd går back med 80 miljoner!
Men kejsaren är fortfarande naken!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate