torsdag, oktober 22, 2015

Tyvärr så fick jag återigen rätt!

I många år har jag skrivit om det svenska samhället med ofta en utgångspunkt från Malmö där jag såg ett samhälle på väg att spåra ur.
Skolans värld inte minst med 50% av elever som gick ut från grundskolan utan betyg och ofta utan en bra framtid.
Kaos på många skolor med stora ordningsproblem där tyvärr både lärare och politiker tiger om vad som händer.
Tiger man så kan man inte heller åtgärda det som behövs.Janne Josefsson och Uppdrag granskning kan ju inte göra program om varenda skola i landet.
Däremot kan man ta del av mätningar och se var och vilka skolor som fungerar dåligt.

I samband med dåliga skolor så ser man också hur de kriminella tar över mer och mer. "Det här är VÅRT område" får journalister höra liksom polis och brandkår. "Stick härifrån"!
När ett samhälle liksom det svenska under många år brottas med stora problem i vissa områden så borde det ju vara en väckarklocka men i vårt land har man valt att tiga.
Det är ju ett känt faktum att detta är det sämsta man kan göra.

Polisen har många gånger påtalat sin situation men i riksdagen är det så gott som tyst, det är bara SD i regel som tar upp kriminaliteten och då avfärdas hela frågan som rasism. DET är verkligen att göra det lätt för sig!
Det är tämligen ointressant  om gärningsmannen i Trollhättan var svart,vit eller gul. Problemet ligger på en annan bog. När man tar in för många invandrare och inte kan ge dem en vettig tillvaro, familjen ofta som "sossbidragstagare" i många år och ofta en sönderslagen familjestruktur då kommer det problem.
Jag har i flera år på mitt arbete inom "soss" sett dessa svåra familjesituationer som inte alltid slutar lyckligt. Flera män mördade sina hustrur när de ville skiljas.  Socialsekreterarna får för mycket arbete, de hinner inte med, blir själv ytterst slitna och gör till slut ett dåligt jobb. Ofta säger man upp sig idag. Kort sagt ett kaos sprider sig i samhället i dessa orter och städer. Hat mot både invandrare och tvärtom uppstår. Se hur Göteborg har totalt misslyckats med en hel generation killar i vissa områden, det är ju inte slumpen att det finns 20 ouppklarade mord där!

Vi har haft olika regeringar under årens lopp men ingen har varit lyhörd över det som håller på att hända i vårt land. Alla ingår i den tysta gruppen som alltid framhåller att det är "tillfälliga" olyckor eller som skolverket säger idag att "händelsen i Trollhättan är ovanlig"!

På något sätt så har större delen av det svenska samhället blivit mästare på att undvika rejäla öppna diskussioner om vad som borde göras! Eller vad det ÄR som leder till allt elände vi tvingas uppleva . Numera blir allting personfrågor och så ska man kasta skit på varandra istället för att ta en seriös debatt.

Jag tror inte heller att svängdörren in i Sverige kommer att föra något gott med sig, det finns nog med misslyckanden tidigare. Vi har (haft) regeringar som verkligen är amatörernas afton i jämförelse med övriga Europa, regeringar som inte törs regera! Det är förbanne mig en regerings plikt att värna sitt lands innevånare och se när man behöver både bevaka gränsen samt se till att utvisa både brottslingar och illegala. Inget av detta HAR UTFÖRTS!

Det är många som borde inför riksrätt!  Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate