söndag, oktober 25, 2015

Skuld?

I dessa dagar delas skuldsedlar ut till höger och vänster för det som händer i vårt samhälle.
Allvarligt är när kulturvänstern påstår att liberala tidningar har skuld till händelser bara för att de har beskrivit dagens verklighet. Skribenten Petter Larsson i SDS vill tydligt att tidningar ålägger sig självcensur!
Detta är precis samma tänk som man hade i forna östblocket under Moskvas stövel. Otänkbart i ett västerländskt  samhälle med fri press!

Samma tänk råkade jag ut för i går från en moderat företrädare från Lund igår. När jag opponerar mig mot att smeta skuld på oss infödda för morden i Trollhätten och pekar på att även många svenskar hyser rädsla för att råka illa ut så kom genast "SD-stämpeln" fram. Du låter som en SD-are och du ska vara tyst lät andemeningen.
Det är billiga trix som allt fler använder mot oss som vill ha en diskussion byggd på vår grundlag där det stipuleras tryck o yttrandefrihet.
Utan diskussion dör ett samhälle och blir likt de förfärliga samhällen  vi ser på många ställen på vår jord. Vi har även en historia att titta på bakåt där inte minst många länder i Sydamerika tystade all opposition. I Chile och Argentina utbröt ren terror mot delar av befolkningen.

Vi är många som vill resa tankar omkring hur den stora gruppen av muslimer vilka kommer nu till vårt land i sin förlängning kommer att påverka vårt fria land. Det är ju inte bara sin kultur på matens område de tar med sig i sitt bagage utan också en massa värderingar särskilt omkring kvinnor och hur kvinnor bör vara.
Deras värderingar bygger på medeltidens  islaminställning och strider oerhört mycket mot våra uppfattningar.

Det är nästan så jag vill ta till orden "eld och vatten" när det gäller våra uppfattningar och deras i synsättet på kvinnans roll i samhället.

När man försöker diskutera tex kvinnofrågan så har det också blivit oerhört vanligt att avfärdas som "rasist" men uppfattningar och religion osv har inte ett dugg att göra med "ras" . Reaktionär kan vem som helst vara i olika frågor!
"Rasist" tillhör ett av de modeord som slängs ut från de "goda" i förhoppning att tysta men det ska man inte falla offer för!

De följer ju bara propagandaministern i Nazitysklands råd!

Skuld är ett allvarligt ord och ett ord som fäller människor ner till liggande ställning.
Om man skulle granska Sverige från 1960 och framåt så ser man ju rätt snart att vårt samhälle har förändrats på en rad punkter. Våra fängelser är idag fyllda med killar med ett annat ursprung än de var 1960. De som skjuts tex i Göteborg och Malmö är killar med ursprung också från andra länder, de få man har lyckats sätta dit har samma rötter.
Varför hamnade de i detta kriminella kaos? Är skulden den undermåliga skolan i de stadsdelar de råkade hamna i?
Är det föräldrarnas dåliga språkkunskaper där de nästan aldrig kommer på de möten skolan håller?
När jag hade mina barn i skolan i Malmö så var det alltid så att de föräldrar som borde ha varit där de kom aldrig.De var aldrig heller anträffbara enligt lärarna.
Det svenska samhället har levt i att "allt ordnar sig" men det är ju fel.
Hatet mellan olika grupper har återigen vuxit och hot och fula ord haglar. Inte blir det bättre av att mord begås mot människor som bor här. Inte blir det bättre när statsministern gör skillnad mellan olika mord.
Det är lika vidrigt att en invandrare mördas som en svensk läkare med son. I ena fallet var mördaren en ung svensk man och i det andra så var det en man från Eritrea!
I mina ögon är det samma typ av mord!
Man väljer efter ras !

Om man skulle ställa den riktigt svåra frågan och undra om det finns skuld hos invandrare i förorter  som i många år har hetsat mot det samhälle de lever i med följd av att 1000 skolor brunnit, tusentals med bilar har brunnit osv.

En råhet i slagsmål och kriminalitet som vi inte har sett maken av i vårt land tidigare.Allt sådant väcker avsky och även hat.
Är det bara vi svenskar som ska spikas upp på korset och känna skuld?
http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/overpolitisera-inte-morden-i-trollhattan/


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate