torsdag, oktober 29, 2015

Drömmen om kommunismen!

Jag har roat mig med att titta på bilder från 1 maj i Stockholm och främst vänstertågen.
Kraven känns ju igen från förr, många krav har ju ställts väldigt länge tex "Arbete åt alla"!  Ett krav som inte kan verkställas någonstans i världen.
Stöd åt sk befrielserörelser ställs som vanligt. Men frågan är hur denna befrielse kommer att se ut till slut. Vi har ju många länder i Afrika som har "befriats" med känt resultat, ledarna har berikat sig på bekostnad av folket. Till slut så skjuter man även arbetare som kräver sin rätt.(Syd-afrika).
Eller så kör man ut de vita kunniga jordbrukarna från sitt land som tidigare var ett rikt land. (Zimbabwe) Korruptionen vann !

Kraven på att staten ska ta över det mesta finns ju också med i alla vänstertåg. Vi har ju sett genom historien hur det har gått i de länder som följt detta krav. Läser inte vänstermänniskor historia?

Frihet talas det ofta om från vänstern! Samma sak här ,den frihet folket bjöds på i de länder som införde socialism var ju inte så tilltalande med sina murar , fängelser och omskolningsläger.

Då säger alltid den troende "att det är ju inte en sådan socialism JAG vill ha"!
Och så kommer drömmarna och sagovärlden! DEN socialism som har praktiserats vill man inte tala om.

Vad är det som säger att den svenska socialismen skulle gå en annan väg än den vi har sett under hundra års praktik?

Jag tror att de som förfäktar socialismen är funtade på samma sätt som alla de som har en stark tro , de vill kunna drömma om ett annat "land bortom bergen" som Afzelius sjöng så vackert om.

Det egendomliga är förstås att oerhört många av dessa drömmare kommer från välbeställda hem, de själv har goda yrken och tillhör en högre medelklass, ja rent av överklass.
Vart arbetarklassen och de boende på en plågad landsbygd  går politiskt har för denna medelklass i städerna blivit mycket besynnerligt. Istället för att försöka förstå så kastar man träcktunnan över dem! Landsbygdens och arbetarnas   problem borde man kanske fundera lite över inför nästa års 1 maj!

Socialismen är en dödfödd idé som borde vara begravd för länge sedan med de erfarenheter den givit mänskligheten!

I socialismen finns inbyggt förstörelse av både samhället och de egna dogmerna, läs den här intervjun så får man på ett lättillgängligt sätt insyn i hur krafterna verkar inom en totalitär ideologi: http://www.dn.se/dnbok/stieg-larsson-priset-till-kinesisk-journalist/ 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate