tisdag, oktober 06, 2015

Ett kärt ämne!

När jag åkte hem i måndags från Gustavsberg med bussen så var det i stort sett kö hela vägen in till Stockholm. Jag åkte ju vid halvnio och då ska så många in till sina arbeten och skolor.
Köerna stod tidvis stilla och det var tur att det fanns en bussfil där bussen åtminstone kunde glida fram rätt så skapligt.

MEN vad jag såg är ju samma mönster som jag har sett i alla år. En enda person i så gott som varje bil!
Snacka om resursslöseri och dyra kostnader. Bilismen när den är som sämst just i storstäder strax innan jobbtid , är ju så totalt galen på alla sätt.
OM man för väldigt länge sedan hade tänkt till och försökt skåda in i framtiden då hade man ju på många, många platser satsat på spårbunden trafik mycket mer.
När jag kollar på mina gamla järnvägskartor i SJ:s årsböcker så ser man ju järnväg överallt. Till och med på Gotland fanns det järnväg.

Alla dessa järnvägar bara revs bort för att bilismen skulle kunna växa fram. Socialdemokraterna satt vid makten i alla dessa år! (Den gamla goda tiden??)
Det där med samåkning såg jag inte någonting av på denna väg in till Stockholm!
Vårt samhälle är så efterblivet på många punkter fortfarande, så går det när politiska amatörer sitter och styr .
På många områden i dagens samhälle så blir politikerna stoppklossar eftersom de är så illa insatta i det dom ska sköta.
Se bara på hur IT fungerar inom landstingen , eller rättare sagt inte fungerar. Olika system beroende på vilka som bestämmer i landstinget.
System som gör det hart när omöjligt att ens skicka journaler via nätet!
Överallt har man låst upp sig till dyra konsulter med Microsoft som dyrt system. Bara i Stockholms skolor kostar i princip med totalkostnad varje elevs dator över 100.000 kronor  om året.

När man ser hur det gått till att bygga nya Karolinska så ryser man över kostnaderna, i andra länder har man byggt likvärdigt till halva kostnaden.
Allt blir så dyrt så man har inte råd att betala personalen bra löner och nu står man här på de stora sjukhusen utan personal och måste dra ner och stänga ner.
Till och med barnakuten i Huddinge  hänger på gärdsgården.

Och värre blir det ! Varför får ni räkna ut själv om ni har något innanför pannbenet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate