torsdag, oktober 01, 2015

Regeringens presskonferans idag!

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2015/10/regeringen-presenterar-atgarder-med-anledning-av-flyktingsituationen/

Nu gäller det att "läsa mellan raderna" för att få en uppfattning över vad som händer i vårt land.
Kris är nog det minsta man kan utläsa ur denna pressträff. Läget har hamnat där  vi har varnat för, fullt överallt. Småbråk uppstår allt fler gånger på de trånga hem där man packar in folk.
Idag kan Migrationsverket betala upp till 60.000 för en liten lägenhet per månad!
Det säger sig själv att detta är ohållbart och väcker berättigad vrede i stora grupper i vårt samhälle som har haft det knapert länge.
Två månadshyror ska en med förtidspension leva på i ett helt år.
Vi som kallas "fattigpensionärer" får ut ca 10.000-11.000 i månaden efter kanske 45-50 års arbete och kan inte se någon ljusning i sikte. De höjningar man talar om är ju "inom felmarginalen"!

Mellan raderna kan man förstå att polisen kommer att få gå fram hårdare med de som inte har flyktinstatus och det skulle man ha tänkt på för länge sedan innan det blev så som det är nu.Man tror att kanske uppåt 20.000 individer befinner sig kvar i landet trots att de inte skulle göra det.
Sedan har vi ju dessa "flyktingbarn " vilka kommer i allt större omfattning även från länder där inget krig pågår.
En grupp är tex de från Marocco vilka ställer till med stora besvär för allmänheten genom sin kriminella livsstil.
Det talas aldrig om den baksida som finns för oss medborgare. Bara här i söderförorten har bostadsinbrotten stigit hela tiden . Rånen både i affärer och sk äldrerånen ökar hela tiden och det rör sig enligt polisen om gärningsmän från andra länder.
I alla samhällen jorden över sker samma utveckling när det blir trångt om utrymmet. Har man ingen känsla för varken de som bor här eller för landet så blir det också en livsstil vilken tär på resurser och människor.
Tusentals med bilar har bränts sönder och samman de senaste åren och det är ju en tämligen ny företelse i vårt land ! Unga i förorter vilka "hatar" vårt samhälle.
Inget jobb, dålig skola , ingen framtid och värre blir det nu!
Vi har en inställning i det här landet att allt ska gå bra men så är det ju inte. Det går inte bra längre, har inte gjort det på många år.
Det börjar i skolan sedan fortsätter eländet vidare det borde ju varenda människa begripa.
Överoptimisterna kommer att få ett svårt uppvaknande och då hjälper det inte med stödgalor eller vackra ord längre!

Jag kan bara tolka dagens presskonferans som att regeringen nu kanske börjar inse alla stora svårigheter som växer fram.Ska det bli stora läger ute på de fria fälten såsom man tänkt i Skåne? Baracker och tält? (Ska man trycka mer pengar och dela ut)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate