söndag, oktober 04, 2015

Mod eller undfallenhet?

Jag minns när jag stod utanför Domus i Torshälla och sålde Vietnambulletinen och folk bara gick förbi med nedslagen blick. Någon enstaka stannade och pläderade för att jag skulle åka till Moskva där jag enligt dem hörde hemma.
Samma snack som man hörde från en del sossar på jobbet och fackmöten!

Det gick några år och då hade mycket förändrats, ingen konsumchef kom ut och hotade med polis längre, fler o fler började köpa tidningen och hade åsikter.
"Jag såg på tv igår och visst är det hemskt att USA kan göra så"!
Det skramlade i bössan på ett helt annat sätt. På jobbet började folk att uttrycka tankar som de var främmande för tidigare. vi blev uppskattade för vad vi gjorde och hade utfört under de svåra åren.
Demonstrationerna drog till sig fler och fler. De borgerliga partierna skrev under på våra krav, kort sagt vi kunde samla stora delar av svenska folket bakom våra krav på att USA skulle sluta bomba samt åka hem.

Men grunden för allt vårt arbete var att stödja den ena parten i kriget , FNL i Vietnam. Ett stöd där vi inte hade några åsikter om vad de gjorde med de pengar de fick.

Idag upplever jag omkring världens problem ungefär samma tystnad från så många i vårt land. När regeringen tex tar biståndspengar till flyktinghjälp så tigs det. Inte en tanke på vad ett sådant handlande leder till i fattiga länder.
När vi i FNL-grupperna skrev och argumenterade i början av Vietnamkriget möttes vi mest av tystnad. När polisen slog oss så blev det några rubriker sedan dog det.
Idag är det så tyst om krigets orsaker vilket får folk på flykt. Att det kommer många Afghaner beror säkert på att våra trupper inte finns kvar längre och många är rädda för talibanerna och deras förmodade återkomst.
Flykten från länder med islam är ju stor men där finns också ett stort problem med dessa flyktingar , de vill inte och kan inte förstå demokrati!
På flyktinghem både här och i Tyskland bedriver islamtroende ren hetsjakt på kristna , ja man har tom. attackerat dem fysiskt.
Hur dessa individer ska kunna inlämmas i ett samhälle med demokrati är ju svårt att förstå.
Det är ju bara att konstatera en sak och det är att sådana personer borde ha stuckit till någon diktatur där islam råder!
Eller är det möjligen islamister som låter sig smugglas med bland vanliga flyktingar? Islamister vilka kommer att bli livsfarliga tids nog.

De som gått i svenska skolor de senaste 30 åren vet inte ett dyft om skillnaden mellan religioner, de tror att allt är ungefär samma sak tyvärr.
När så svenska kyrkan inte heller klargör de mycket stora skillnaderna då blir kritik mot islam obegripligt.
Då blir folk också tysta i den offentliga debatten!
Då blir det lätt att stämpla kritiker som "onda" människor!
Samma sak med flyktingar, alla länder har regler och lagar som ska följas men så har inte skett nu och vem får lida mest för detta? Jo, naturligtvis de som är krigsflyktingar med rätt att söka skydd. Till Sverige kommer så många som aldrig borde komma hit, de lockas av alla förmåner som finns att tillgå. Tyvärr kan man inte ta hand om alla världens fattiga miljoner. Sånt begriper de flesta men de säger ingenting.

DET är återigen ett stort problem i vårt land igen. Tystnaden från de vanliga medborgarna!

Satt och såg galan från USA med alla vackra ord men alla undviker det stora helvetet som förstör för människor. Diktaturer med islam som lag! Våldet från islamister. Krig från härskare, se bara på Jemen. Väst bygger upp fungerande samhällen och islamisterna river ner, de tillåter inte ens barn att bli vaccinerade mot sjukdomar.
Allt detta har pågått i så många år men tystnaden är kompakt. Vad hjälper det med hjälp när denna förstörs året efter?

Ta kriget mot islamisterna i olika länder, de måste försvinna innan det går att bygga upp hållbara demokratiska samhällen.
Bilderna är från länder med statsreligionen islam, brända kyrkor,bokbål och mord!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate