lördag, oktober 17, 2015

DN:s intervju med Jimmie Åkesson!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/akesson-tyvarr-ni-kommer-inte-in-det-ar-fullt/


Jag har läst den stora intervjun med Jimmie Åkesson i DN. Den borde ha stått i DN redan för 5 år sedan. Filttofflorna och undvikandet av vanlig journalistisk anständighet har bara varit till ondo. SD:s inställning till EU och även sk fri rörlighet är ju bara bra att dessa tankar skärskådas. ATT många EU-länder däribland Sverige inte har rättat sig efter de regler som finns är ju bara att beklaga. Men man ska inte kasta ut barnet med badvattnet. SD liksom alla partier har både gott och ont i sina partiprogram. För mig kommer de aldrig att bli ett alternativ.
Både vänstern och olika populistpartier på den brokiga skaran har exakt samma inställning till EU. De riktigt konservativa kallar projektet för "rena rama kommunismen"!
När kommunister och nationalsocialister faller i varandras famn så ska man vara uppmärksam på vad de kritiserar.
Ofta är det detta att man slopat gränsen mellan staterna i EU och återgått till det som rådde i Europa i hundratals år. Byråkratisk kontroll gillar tydligen dessa partier. DET ska sitta folk i vaktkurer och granska alla papper.
Vi andra upplever vårt resande inom Europa som betydligt enklare!
Men att vilja förstöra EU har en mycket allvarlig sida också som de nationella fult medvetet agerar för att få till stånd.
Vissa vill ha gränser flyttade och det är en mycket farlig politik som lätt leder till krig. De vill driva fram gränsrevisioner och då bryr de sig inte om faran för krig.
Vänstern ute i Europa har alltid skyddat EU och var pådrivande i början, samma sak med de miljöpartier som finns inte minst i Tyskland! De har insett värdet av ett starkt EU .
Sedan att det begås fel och att EU även har brister på en rad områden får man faktiskt finna sig i, det finns aldrig någonting som är rent och skinande blankt. 
Demokrati går ut på att åsikter bryts mot varandra och att man även då och då fattar fel beslut. 
De som pläderar för att gå ur är inte mogna nog för att inse att Europas resa är både lång och svår.
Men att göra som många länder gjort nu är inte bra. Alla är ju inte krigsflyktingar som kommer i dessa långa gående kolonner och då måste man i de yttre gränserna kolla vem som är vem.
Om man bara skickar invandrarna på gratis tåg ut ur sina länder för att man inte bryr sig om regelverket så är det mycket illa.
Visst kan man som Åkesson säger bara ge hjälp till olika Fn-organ och hålla folk i läger nära hemlandet men det finns en rättighet som FN slagit fast och det är rätten till asyl. En förföljd homosexuell vilken flyr från ett land behärskat av islam där man riskerar att dödas måste kunna få asyl!
Det finns en rad skäl till varför folk flyr och de måste få chansen att behandlas rättvist.
Jag ställer mig verkligen frågande till de som använder svart-vita argument i dessa frågor.

Jag har känt många som flytt från förtryck ,tex polska judar som på 70-talet omöjligt kunde stanna kvar i Polen. Iranier som motsatt sig religiöst förtryck måste också ha en chans att få fortsätta leva genom att komma till andra länder osv.

Nu måste Europas stater komma tillbaka till lag och ordning!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate