måndag, oktober 26, 2015

Skolans värld och fakta om dåliga resultat!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=6283833

Mina erfarenheter från Malmö där mina barn gått i skola gör att jag tror att denna undersökning påvisar korrekt fakta. Det finns en annan aspekt på det här problemet också, i många skolor har man haft svårt att hålla sig till läroplanen och de med språksvårigheter har man "hjälpt" genom att sänka kunskapsnivån.
Detta är just det som alla Pisa-undersökningar genom åren visat!

Det finns dessutom undersökningar som klart visar var och vilka skolor där det fungerar som bäst och sämst. Myndigheterna vet allt sådant här men vi har ju levt i ett Sverige en lång tid nu när fakta smusslas bort.  Uppdrag granskning är dock en ljuspunkt i vårt samhälle med sina duktiga journalister som letar reda på sanningar som ofta blir motarbetade.
Om man ska dra en slutsats omkring skolan och hur illa det går för gruppen unga invandrare så måste det bli denna väg att gå för skolan, nämligen undervisning på elevernas eget språk. Naturligtvis måste de dessutom få ordentlig undervisning i vårt språk. Jag är inte främmande för att återgå till att dessutom använda lördagen som studiedag för denna grupp av elever.
Så här kan vi inte ha det i vårt samhälle längre, varken för deras egen skull eller vår.

Jag har sagt i åratal att om man ska ta hit människor från andra länder då måste Sverige också vara beredda till att ge dem undervisning, arbete osv!
Man får faktiskt se till att samhället fungerar , alla dessa önskedrömmar om att vi ska kunna hjälpa alla världens förtryckta och fattiga blir ju bara till sin motsats i verkligheten.
Misär och fattigdom i de stora enklaverna där man till slut inte ens kan tala vårt språk, inte vet vad som händer i Sverige!

Glädjande från Trollhättans stora demonstration igår kväll var skanderandet av " Leve demokratin"!
Alla ropade unisont på svenska och så ska det vara till skillnad mot de Palestinier i Malmö som håller sig till arabiska där de ropar fruktansvärda slagord om att döda judar.
Trollhättans innevånare i den utsatta stadsdelen hyllar vår demokrati medan demonstrationen (där två svenska riksdagsmän medverkade)  kräver mord och blod samt hyllar knivdåden i Israel.
Kontrasten kan inte bli större och Trollhättans invandrare gör rätt och detta är ett framtidshopp.
De var emot all form av rasism! Jag säger då "leve Trollhättans demokratiska innevånare"!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate