lördag, maj 14, 2022

Yttrandefrihet!

 Yttrandefriheten infördes i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna i artikel 19 efter andra världskriget, då man ville försäkra sig om att de övergrepp som skett i Tyskland inte skulle upprepas. Där stadgas en ”frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser”.

I Sverige är yttrandefriheten grundlagsskyddad i regeringsformens andra kapitel som stadgar en ”frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor”. Det finns i Sverige vissa begränsningar i yttrandefriheten vilka framgår av brottsbalken i brotten mot allmän ordning. Dessa är brotten förtal, hets mot folkgrupp och uppvigling. Anledning till att yttrandefriheten är begränsad i dessa fall är att den svenska lagstiftaren har bedömt att vissa typer av uttalanden kan ha sådan inverkan på den allmänna ordningen att det är värt att inskränka den.

Vill vi ha ett samhälle där en röst kan bli tystad, kanske för gott, på grund av ett uttalande i en känslig fråga som denne gjort? Juridiken är tydlig på denna punkt, varför är det då så svårt för människor att göra rätt? Kanske är det så att vissa vill ha makten att tysta andra. I sådant fall hoppas jag att vi som vill att lagen ska gälla står upp för den som råkar ut för detta och säger till när det är nog.

Niklas Svensson - Affärsjurist  EpochTimes Sverige

När jag läste hela denna artikel i Epoch Times så inställde sig många frågor!

Såg idag att ärkebiskopen vill ha blasfemilagar igen genom att förbjuda sk bokbränning.

Censur har vi redan på de stora plattformarna Facebook och Twitter, en censur som slår mot historiska fakta ibland. Straffen är ofta avstängning med olika tidsrymder. Ibland som med president Trump avstängd på livstid från Twitter.

Jag blev själv avstängd en månad när jag skrev om andra världskrigets despoter och ihop med det skrivna publicerade en bild på Mussolini! Jag överklagade men Facebook stod på sig.

Många andra har råkat ut för samma straff bara därför att de har publicerat fakta!

När det börjar bli så illa då kan man undra var yttrandefriheten tog vägen som tom. FN står upp för!

Ja, FN är ju verkligen ett korthus, de har en massa fina paragrafer men länder likt Kina, Ryssland,Iran och samtliga islamländer går tvärt emot FN:S stadgar!

I många (ca 15) islamländer stipuleras dödstraff om man konverterar till kristendom,

Hur i fridens namn kan FN tolerera detta?

Allt blir till ett enda hyckleri både i FN liksom i ett Sverige vilket släpper fram det odemokratiska Islam med svenska kyrkan som hjälpgumma!

Enligt både FN och Sveriges lagar ska vi motarbeta ickedemokratiska strömningar!

Islam hotar både kvinnor och män med ohyggliga straff för en mängd saker, kvinnor får inte ens ha de kläder som är vanliga i Europa. Homosexuella ska enligt gröna boken straffas med döden. Iran är med i FN och besitter höga poster trots att de avrättar unga homosexuella män på grymma sätt.

För varje gång som världssamfundet eller Sverige ger vika för muslimers odemokratiska krav så närmar sig världen ett kalifat i världsmåttstock. 

Det är ju på detta sätt islam ska spridas i världen. Miljoner muslimer bosätter sig i andra länder sedan börjar man påverka landet.

Bosnien är bara ett exempel hur ett kristet land påverkades till att bli ett muslimskt land, de kallar sig tom. muslimer som folk trots att de tillhör samma folk som Kroaterna.

Om ca 30-40 år kommer hälften av Sveriges befolkning vara muslimer. Då kan ju svenska kyrkan stå där som åskådare när minarterna har skjutit upp överallt. Böneutrop kommer att ske över hela vårt land. Om knuten ligger ett förbud  som stipulerar att  kvinnor måste täcka sig. Kvinnor får ej bada offentligt i baddräkt osv.

Griskött kommer ej att finnas att köpa.

De som 2016 sa "att vi såg det inte komma"  kommer att sitta som enfaldiga åskådare !

Framtiden är verkligen inte ljus för Sverige!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate