tisdag, maj 31, 2022

Läsning för ansvariga politiker , 31 mördade i år!

 https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/dodsskjutningar-i-sverige--2022-hela-morka-listan/  

10/1: Jakobsberg

En man hittas skjuten till döds i en bil. Polisen hade tidigare kopplat 27-åringen till det kriminella nätverket Headshotligan med rötter i Tensta och tillsammans med andra i ligan hade han varit misstänkt för ett mord i Jakobsberg 2019. Han friades senare från den anklagelsen.

14/1: Malmö

En man i 40-årsåldern skjuts ihjäl i sin bostad vid Värnhemstorget i Malmö.

18/1: Helsingborg

En man på elsparkcykel öppnar eld och skjuter ihjäl en 40-årig man i en bil. Vid tidpunkten för mordet ställdes en släkting till mannen inför rätta för mordplaner mot en annan gängkriminell i Helsingborg.

Mordplatsen i Helsingborg.
Foto: JOHAN NILSSON/TT NYHETSBYRÅN

22/1: Malmö

I stadsdelen Lindängen hittas en 37-årig småbarnspappa svårt skottskadad och han dör senare av skadorna. Mannen var tidigare dömd för flera brott men polisen uppgav direkt efter mordet att de inte såg någon direkt koppling till stadens gängkonflikter.

25/1: Norsborg

En mamma saknar sin son och reagerar på att en bil står och varvar. När hon går dit hittar hon sonen ihjälskjuten. Norsborg har av polisen klassats som ett utsatt område och har länge haft problem med gängbrottslighet.

28/1: Linköping

En tidigare ledare för Bandidos undergruppering X-team mördas en tidig fredagsmorgon när han var på väg till jobbet.

Linköping i januari.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON / TT NYHETSBYRÅN

29/1: Rinkeby

En ung man hittas skottskadad i ett trapphus och han dör senare. Mordet kopplas till en konflikt kring den nya Rinkebygrupperingen Skorpionerna.

4/2: Borås

En 70-årig man skjuter ihjäl en 55-årig man i en lägenhet.

9/2: Fisksätra

En ung man från Örebro hamnar i knivbråk med ungdomar från det lokala kriminella nätverket i Fisksätra centrum – och skjuts ihjäl.

11/2: Kalmar

I ett nytt gängkrig mellan två lokala grupperingar mördas en man på öppen gata. Det är det första av tre mord i Kalmar under 2022.

13/2: Skarpnäck

I södra Stockholm tar en konflikt mellan olika grupperingar ny fart med mordet på en 18-åring i Skarpnäck centrum. Han har länge funnits med i polisens gängkartläggningar, umgåtts med kända kriminella och dömts för grovt vapenbrott.

17/2: Hörby

En butiksägare mördas på öppen gata en sen kväll. Två män på cykel flyr från platsen efter att mannen skjutits med flera skott från nära håll.

22/2: Södertälje

En man som av polisen pekas ut som ledande inom det kriminella Södertäljenätverket skjuts ihjäl när han sitter i en bil som tillhörde en SD-politiker.

Mordplatsen i Södertälje.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

26/2: Söderhamn

I en skjutning med flera kända kriminella inblandade mördas en man och skadas en annan. Åklagaren beskriver senare mordet som ”en avrättning”.

4/3: Haninge

En man som sitter i en bil utanför Bandidos klubblokal skjuts ihjäl. Mannen saknar uppenbara kopplingar till det kriminella nätverket.

6/3: Kalmar

På Ängö mördas en man och skjutningen kopplas till den pågående gängkonflikten i Kalmar.

Linus Bergh mördades i Lidköping.

20/3: Lidköping

Linus Bergh, 36, skjuts ihjäl i en mc-lokal i Lidköping. Han hade tidigare varit medlem i Hells Angels men blivit utslängd och då sökt sig till konkurrerande Satudarah.

28/3: Stockholm

Ordningsvakten Fredrik Andersson, 54, mördas när han tränar på Delta Gym i Vasastan i centrala Stockholm. Andersson ingrep när skytten försökte attackera en känd Bandidosman och bakgrunden till det misstänks vara en konflikt mellan mc-gänget och det kriminella Bro-nätverket.

5/4: Norsborg

En 19-årig man som är på väg hem för att äta middag skjuts ihjäl utanför sin bostad. Han var tidigare ostraffad men hade av polisen kopplats till kriminella nätverk i området.

9/4: Södertälje

Mattias Tamer, 21, skjuts till döds när han besöker sin brors grav på en kyrkogård i Södertälje. Brodern, och två morbröder till honom, har tidigare mördats i Södertäljes gängkonflikt.

Mattias Tamer mördades på kyrkogården i Södertälje.
Foto: PRIVAT/FREDRIK SJÖSHULT

10/4: Skarpnäck

Ytterligare en ung man mördas i Skarpnäck. Skjutningen äger rum på ett torg i centrum.

13/4: Karlshamn

En 23-årig man hittades skjuten till döds i ett garage. En annan man grips och enligt polisen var båda inblandade kända för mindre allvarlig brottslighet tidigare.

14/4: Tärnaby

En man i 80-årsåldern skjuts ihjäl i sitt hem och en 20 år yngre släkting till honom grips för mordet.

15/4: Vallentuna

En kvinna och hennes barn mördas i en bostad och mannen som misstänks för dådet tog därefter sitt eget liv.

28/4: Göteborg

Skottlossning utbryter på ett gym i stadsdelen Tuve och en man som tränar mördas. Mordoffret var tidigare dömd för grova brott.

20/5: Örebro

Polis larmas till en trafikolycka i stadsdelen Varberga men på plats hittas en mördad man i en bil. Han har blivit skjuten med flera skott och efter mordet flyr två maskerade män på moped. Offret är en företagare som byggt upp ett miljonföretag.

Skottlossningen i Örebro.
Foto: BLALJUSBILDER

22/5: Kalmar

Våldsspiralen i Kalmar fortsätter med ännu ett mord som kopplas till Norrliden som av polisen tidigare klassats som ett utsatt område. Det är en ung man som skjuts vid en lågstadieskola.

23/5: Eskilstuna

En lång konflikt mellan kriminella grupperingar i staden resulterar i en ny dödsskjutning där en 25-årig man drabbas. Han mördas i ett bostadsområde på eftermiddagen.

29/5: Örebro

På en skolgård i Örebro mördas två unga män sent på kvällen. Skottlossningen äger rum i samma utsatta område, Varberga, där en man mördades i en bil nio dagar tidigare.

Detta är en lista som säger mer än tusen ord om det allvarliga läget med skenande våldsspiraler. Det är konflikter i stad efter stad där polisen tycks ha tappat greppet.

Siffrorna som summerar dödandet är tydliga:

I slutet av maj har 31 människor skjutits ihjäl. Det kan jämföras med 17 döda under årets fem första månader förra året.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate