fredag, maj 13, 2022

Märkligt av Vellinges moderater!

 "Flyktingfrågan delar några av Skånes ledande moderater.

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, riktar stark kritik mot Staffanstorps beslut att inte ta emot kvotflyktingar.

”..att vägra ta emot en anvisning enligt lag på fyra personer som kommer från flyktingläger och som valts ut som särskilt skyddsbehövande av UNHCR är inget annat än ynkligt.”
Men Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, står på sig:
– Jag trodde inte att jag skulle uppleva den dag då Moderater i Vellinge försvarade flyktingmottagande på det kommunala självstyrets bekostnad./expressen"

Det här är ju en fråga som har en annan innebörd än vad Vellinges moderater tycks begripa.Ska staten kunna tvinga på kommunerna ökade kostnader genom rena dekret? Var finns då det kommunala självstyret?
Kommuner som redan går på knäna av sina kostnader ska de behöva bli som Malmö vilka är helt beroende av ekonomiskt stöd från tex oss som bor i Stockholm?
För övrigt pengar som skulle ha behövts här hos oss i Stockholm.
Det är statsmakten ihop med div. regeringar som är skyldiga till att Sverige nu har rena "reservaten" för sk flyktingar vilka aldrig tycks komma i arbete. Det är på den nivån inom politiken som hela den här karusellen redan för många år sedan skulle ha stoppats!
Då hade kommunerna sluppit detta eländiga att staten tvingar dem till en massa kostnader för just invandringen!
Filipstad är ett exempel på hur illa det kan gå!
OCH det finns så många liknande exempel idag så att man blir mörkrädd.
Jag brukar fråga då och då vad det är med alla dessa känslostyrda kvinnor, är det den frågan jag också måste ställa till Vellinges kommunalråd?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate