tisdag, maj 17, 2022

Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen!

 

Så här var det, 1972 uteslöts jag från VPK , det fanns så mycket inom detta parti som jag inte stod för tex deras underkastelse för Sovjet.

Socialdemokrat var jag ju inte så jag började odla kontakter med KFML vilket ombildades till SKP 1973. (Sveriges kommunistiska parti)

Ett parti vilket stod den Kinesiska ideologin nära.

Detta parti lades ner i mitten på 80-talet där vi som slutdokument slog fast att Lenin och Maos läror var falska . De ledde bara till ett ännu värre förtryck över folken.

Majoriteten röstade för nedläggning men de som var emot är de som fortfarande idag är "röda" på något sätt. Deras glödande hat mot USA är ju välkänt och syns idag i det lilla motståndet mot NATO. Ca 100 personer kom till demon mot beslutet att gå med i Nato. 

Finlands riksdag hade omröstning idag om NATO och 188 var för och endast 8 emot!

I Sverige så finns det av vissa skäl lite större antal individer som är emot. Tex MP.I Finland stod deras MP för att ansluta sig och de har jobbat hårt för detta.

När kfml-skp politiskt stod upp för ett starkt svensk försvar så blev det mycket skäll från övrig vänster. Vi motiverade vårt stöd till miltären med den stora faran för grannen i öster. Vi ansåg att Sovjet var en mycket farlig makt vilken hade ambitioner på att utvidga sitt teritorium. 

Nu föll dock Sovjet och hela östblocket samman som det korthus det blivit under årens lopp. Pampväldet och det miserabla socialistiska systemet kunde inte fortsätta längre.

Putins drömmar har hela tiden varit att Ryssland ska bli en stormakt och han har så tydligt visat att han vill återta de länder vilka blev självständiga efter Sovjets fall!

Det vi såg i början på 80-talet är det som människorna ser idag just genom Putins krig i Ukraina!

Ryssland är en farlig makt med ambitioner att förslava andra nationer. Om inte Ryssland besegras så kan man befara att tex Baltikum kommer att utsättas för hot.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate