fredag, maj 20, 2022

Jag förflyttades till 1972 igår på ett möte!





 Mötet handlade om den sedan många år fängslade Assange, utan rättegång och åtal.

Sverige har stor skuld också i hur Assanges behandlas. Men egentligen handlar mötet om tryck och yttrandefrihet och Helene Bergman framförde detta viktiga i sitt tal.

Andra tal blev urtypen för dogmatism och lät som ekon från en svunnen tid! Istället för att inrikta sig just på hur tryck o yttrandefriheten står på spel så blandades till och med Israel  och den sk palestinafrågan in på ett grumligt sätt. 


Att stå på detta möte och ta parti för den part som tex enbart i vår har mördat 15 civila personer i Israel för inte Assanges sak framåt!

Det syns ju också på sammansättningen av de som organiserat mötet att det inte har nått ut till yngre människor. Det var i stort sett en pensionärsklubb av gamla vänner från 68 -rörelsen. Såg en hel del av gamla kfml medlemmar bla den person som skrev ut mitt medlemskort 1972!

För mig så blev det här mötet en erinran om varför vi la ner det Maoistiska partiet SKP och tog avstånd från kommunismen i mitten på 80-talet!

Att slarva bort den viktiga frågan om varför Assange sitter fängslad och riskerar att utlämnas till USA ,vars krigföring med just civila offer avslöjades ,är ett stort misstag.

I de kommunistiska skrifterna varnas alltid för dogmatismen men det besynnerliga är att just kommunister alltid hamnar i detta sektliknande tungomål! Se förresten i min förra blogg där Janne Josefsson granskat vänsterns 1 maj tåg och Ukrainafrågan!

Ja, så här såg det ut i början på 70-talet när SKP umgicks med det Kinesiska partiet! Lät Peking bestämma i långa stycken hur svensk politik skulle vara.Nils Holmberg tog tom emot pengar från KKP!
En viss känd Marxist sa att det var viktigt att tänka själv!
Mötet igår var ingen höjdare! Jag tror inte stödet för Assange ökar i vårt land med denna pensionärklubbs stöd!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate