torsdag, januari 03, 2019

Barnen svälter men får de den hjälp som behövs?

Jag ser på tv en reklamsnutt om hjälpen till de svältande barnen i bla. Jemen. Olika organisationer samlar in pengar ,i det här fallet redovisade radiohjälpen ca 50 miljoner kronor som skulle fördelas.
Jag är inte på något sätt emot att man hjälper människor genom insamlingar men när jag ser summorna så kan jag inte låta bli att jämföra med hur Sverige har förslösat kapital.
Genom "godhet" låter man unga starka killar komma hit tex de 9000 sk Afghanerna och redan första året lägger man ut från statsmakten ca 35 MILJARDER på dem. Sedan har man fortsatt att vräka ut pengar på dem och för all del andra unga män också.
Jämför de summor man får in i insamlingar med de summor som en för stor invandring kostar hela samhället. Enskilda har på kort tid berikat sig så att de har blivit miljonärer genom uthyrning.
Omoralen i det här är fruktansvärd!
Sverige gör allting på fel sätt , man går inte till grunden överhuvudtaget. OCH detta delar man med många andra länder.
Enkelt kan man säga så här, utan krig inga flyktingar. Utan terror, ingen invandring!

Ett tandlöst FN gör ju inte saken bättre.FN behärskas idag av en rad odemokratiska stater med allt från Ryssland-Kina till olika islamistiska länder. Deras veto och deras beslut är ju så långt från demokratiska som de kan vara.
Ta bara konflikten i Syrien som ett exempel eller Jemen. Hur många år har man bara kunnat se på hur människor dödas och måste fly?
OM Sverige 2015 trodde sig ha lösningen genom att öppna upp våra gränser så var det från början till slut så galet tänkt.
Vi fick ett samhälle med stora problem med allt från bostadsbrist till köer till sjukvården samt ökad kriminalitet. Ja, så stor kriminalitet så våra fängelser inte ens räcker till längre.
Hur man kan undgå att inse något sådant är för mig en gåta, lika stor gåta som alla de som fortsätter att plädera för att vi ska ha vidöppna gränser och bara fortsätta att släppa in människor. Inte en om en miljon människor från Afrika knackar på porten så avskräcks dessa "goda" människor.
Något fel i deras sätt att agera och reagera måste det ju ändå finnas. Sverige skulle gå under som rättsstat och välfärdsland om de fick bestämma.
Detta konstiga icke ansvarstagande finns i breda kristna kretsar också, jag läser snart sett i varje nummer av tidningen Dagen hur man pläderar för öppna gränser.

Jag ställer mig frågan, vad är "godast" att kunna hjälpa de svältande på plats med avsevärt bättre resurser mot att ta hit människor där kostnaden blir oerhört mycket större. 

Hur många barn har inte avlidit tex i Jemen tack vare vårt sätt att hantera våra resurser?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate