lördag, januari 12, 2019

Åter till frågan om ansvar!

När jag hade flyttat upp till Stockholm efter 26 år i Malmö så blev jag bjuden att närvara på ett möte i gamla riksdaghusets sal . Mötet skulle i huvudsak handla om Malmö och i synnerhet om Rosengård.
Deltagarna kom från alla partier ,utom sossar o vänster. Alla chefer i olika befattningar i Malmö fanns på plats.
Polischefen,MKB:s chef osv och alla hade viktiga saker att förtälja inför framtiden.
Jag minns idag särskilt vad det kommunala bostadsbolagets chef (MKB) hade att säga om framtiden för området och dess boende.
OCH det är mycket aktuellt idag när minnesförlusten är stor hos diverse medverkande politiker. Han berättade om trångboddheten där 10 personer kunde bo i en tvåa.Barnen satt i trappan och läste läxor i bästa fall. Ofta var de rännande utomhus till sent på natten vilket kunde bekräftas av mig som bott på Hårds väg i många år.
Han förutspådde en dyster framtid och tyvärr har han fått rätt.
Polisen hade i stort sett samma dystra insikt om framtiden vilken med råge har besannats.
Det värsta är att nu gäller det inte längre bara Rosengård utan nu har denna sjuka spridits till hela landet.Senast inatt var det skottlossning i Örebro med dödlig utgång i ett område likt de som vuxit fram i Malmö.
Nu har centern och liberalerna fått igenom ihop med sossar och mp att Sverige ska ta emot ca 200.000 invandrare varje år och då ställer jag frågan, minns dessa partier inte vad Malmös chefer sa i början på 2000 -talet?
Ska man överallt låta 10 personer bo i tvåor? Ska barnen offras? Ska utvecklingen med fler kriminella puffas på med den politiken de kommer att föra för att de ska kunna framställa sig som "goda"?
Är dessa politiker bara pratkvarnar som inte bryr sig om all fakta som finns?
DET är politiken och inget annat som är orsaken till den misär som vi har fått i många bostadsområden idag.
Hur många mord till ska landet tåla? Rån,våldtäkter,bränder m.m.?


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate