fredag, januari 25, 2019

Ta ansvar du vuxne!

Tankar för dagen verkar att ha spårat ur för gott,sällan som deras tankar får mig att säga något positivt. Som idag:https://sverigesradio.se/tankarfordagen
Det gamla vanliga, ondgör sig över klimatet samtidigt som han långflyger med familjen och får ångest.
Ann Heberlein tar också upp detta ämne i sin blogg:https://annheberlein.com/2019/01/25/flykten-fran-ansvaret/

87 vuxna? skriver i Expressen ungefär att de inte klarar av att säga nej och styra sig själv,de vill ha en stark man och en statsapparat likt Kinas.
När vi på sextiotalet agerade så var vår utgångspunkt att VI skulle styra våra liv själv utan inblandning av staten i möjligaste mån.
Tyvärr spårade vänstern ur rätt snart och började ropa på staten och en stark statsmakt ungefär som sossarna alltid har pläderat.
Nu är vi där igen, "ropen skalla, stark stat åt alla! "

Men det här har pågått rätt så länge nu , föräldrar kan tex inte säga NEJ till sina barn och deras krav. Av vuxna krävs faktiskt att man kan sätta stopp för omogna barns krav ibland. Men när man är vuxen ska man själv kunna fatta sina beslut om allehanda saker tex avstå från Thailandsresan eller köpa den nya bilen av storlek större som man kanske inte ens behöver.
En värld där folk börjar önska sig diktatur är inte en värld jag vill leva i! Historia lär oss vad som händer, läs på kära vuxna.Skaffa er den kunskap skolan inte gav er! Då kanske ni slutar att ropa på diktatur.Just denna vecka är det 74 år sedan befrielsen av Auschwitz. https://sv.wikipedia.org/wiki/Auschwitz

Sådant kan bara diktaturer åstadkomma . Sovjetunionen och Nazityskland gjorde just detta förfärliga tack vare diktatur!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate