onsdag, juni 20, 2018

Internet mals ner undan för undan av de kommersiella krafterna ihop med regeringarna.

Vi som har varit med länge på internet kommer ihåg hur man från början hade ett fritt internet.Mängder med IT-uppfinningar såg dagen ljus. Men de gamla gubbarna i styrelserummen fattade ingenting, de såg bara faror. Skivindustrin var värst , de krävde bara att allt nytt skulle bort.
Mp3 och Oggfiler var för dem som satan på väggen. Inget bet på dem och de började jaga fildelare. Värst var när de gav sig på de unga uppfinnarna som hade så mycket nyttigt att komma med. Utan deras jobb med fildelning hade inte Skype eller Spotify funnits idag!
Alla undersökningar visade att fildelare av musik KÖPTE fler skivor än alla andra tack vare att de upptäckte musik på nätet.
Självaste Google åkte på en nit till slut,de ville skanna alla böcker som utgivits i världen och satte igång detta jättearbete.MEN de fick sluta tack vare förlagen och de som hade ekonomiska intressen i detta. En kulturgärning som skulle ha betytt så mycket för alla människor.
Nu tvingades Google att installera filter på You Tube och det är så som skilda intressen vill ha det nu, vi såg idagens omröstning nere i EU hur de vann med bara en röst som övervikt.
Sveriges regering har tillstyrkt det hela liksom många andra regeringar.
EU genomför det som regeringarna vill ha.Hade de sagt nej så hade det inte blivit någonting av det här.
Linux är outstanding i denna värld med fri programvara och fria operativsystem ! Men vad ska vi sätta emot när filter sätts in i webläsare osv.
Så mycket kommer att gå fel, det är jag övertygad om efter att ha sett hur illa det går på Facebook med en censur som slår så fel ibland.
Tänk bara tanken att Post Nord skulle öppna varenda försändelse för att kolla vad det står och vad det är för något i paketet. När de läst så svartmärker man den text som de inte gillar.
Vi går mot mer och mer censur i alla samhällen.Vi gör som i diktaturerna!
Och den satans censur vänsterns hysteriska kulier medverkar till med alla sina anmälningar är ju avskyvärt.Men det ligger väl i deras politiska hjärnor efter mönster från Sovjetunionen och DDR med sitt STASI.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate