onsdag, juni 13, 2018

Det är lätt att fastna i gamla idéer!

Lika svårt är det att komma framåt när utvecklingen ändrar sig. Jag tänker på en gammal partivän som stod upp för ett stalinistiskt tänkande under många år. Sedan när vi skyfflade bort allt totalitärt i partiet och startade ett nytt parti på demokratisk grund så hängde han inte med riktigt.
Han idisslade samma tankar men nu under demokratisk flagg. Andra med samma bakgrund gick med sossarna ,Ulvskog tex, men deras tänkande och agerande förblev detsamma.
Vad som än hänt i vårt samhälle så förmår de inte att tänka en enda ny tanke. Skomakare, förbli vid din läst är ju rättesnöret.
Det är så många journalister på SR och Svt också fungerar idag,de har en gång i tiden skapat sin världsbild och håller fast vid den. Har man varit "vänster " som ung så ligger detta tänkande som ett filter i deras hjärna !
Det blir ofta så tydligt när de ska rapportera något om president Trump. De förstår inte vad han utför eftersom deras filter är påslaget till 100%!
Så har de fungerat i många år i massmedia och därför har de filtrerat bort vad som har hänt i vårt samhälle och speciellt i våra många förorter.
Denna medelklass har mycket svårt att förstå varför USA:s arbetare satsade sina röster på Trump. Lika svårt har de att förstå varför svenska arbetare liksom invandrare lägger sin röst på SD.
Har man placerat sig i en välmående ankdamm så vill man inte flyga därifrån för att se brandröken  och höra skotten i förorten!
Vänsterfiltret i huvudet har filtrerat bort ordet arbetare. Arbetarklass! Att göra rätt för sig och sin familj, att skola sig för att kunna överleva på ett värdigt sätt i vårt samhälle.
Kunskapen om att etablera sig som svensk har denna medelklass tagit bort och vilka följder har inte detta fått för så många?
Stryka fördomar och vidskepelse längs med är ju så totalt felaktigt men har pågått så länge från alla dessa kretsar som inte själv vill smutsa ner sina fingrar.
Min stalinistiska kamrat från det förflutna har läst några bloggar av mig men avfärdar dem med att lakoniskt påstå att jag inte tycker om invandrare. Så lite har han förstått men så är det i dagens samhälle. Stämpel i pannan utan tanke på att dagens politik faktiskt har ställt till med allt från fusk och kriminalitet till köer överallt.
Ordnad rättvis invandring kan aldrig vara fel men en sådan har vi inte haft sedan 60-talet.
De med svart/vitt tänkande har så svårt att inse att de själv fortsätter den inslagna vägen och försämrar vårt land. Där har de god hjälp av olika kyrkor i Sverige plus deras tidningar. Att hjälpa människor i nöd kan man göra på andra sätt än att låta dem komma hit i massor.
Detta är tydligen idag en omöjlig tanke i deras hjärnor!
Det är väl därför ingen idag byggde upp en ordentlig solidaritetsrörelse med de kämpande kurderna vilka stod i första ledet mot islamisterna!
De kristna i vårt land har inte ens med sina filter i hjärnan förmått att hjälpa sina trosfränder nere i Mellanöstern!
En enda tanke har klingat i deras skallar, öppna er hjärtan,öppna gränserna!

Ju fler islamtroende de kan importera för att förändra vårt samhälles struktur  ju gladare tycks de vara. Ser de inte hur våra värderingar slits itu med kvinnofientlighet och förtryck som följd?

1 kommentar:

Helena Tomé sa...

As far as I understood I too think there are another kind of help that are more useful to those who try to enter in European countries, those who do not try some guidance because it would be considered a neo colonization. To come seems far more easy and they don't really like their communities enough to stay and find other ways. In Europe there are poor communities also and they don't go away.
It's hard to fight against corruption in their countries but it is difficult to do it here too. It's always a solution to leave but they will have to go back sooner or later so their countries can do in different ways. Nobody can forget FUTURE!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate