lördag, juni 09, 2018

Att tolka vad som som händer i landet!

Så här skriver och sänder SR idag:"
Det är brist på tandläkare på många håll i Sverige. I Dalarna kan vuxna personer få vänta i fem, sex år på att få en undersökningstid. Läget är akut, enligt Folktandvården.
Tandläkarbristen, tillsammans med ökade behov, har lett till att Folktandvården i Dalarna tvingats skjuta tandvårdsundersökningar på framtiden.
– Det är väldigt problematiskt. Risken är att små hål blir stora hål och att det går vidare till rotfyllning, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef i Dalarna.
I hela Sverige behöver Folktandvården anställa 300 tandläkare, lika många tandhygienister och ett 80-tal tandsköterskor. Men det lyckas inte.
Enligt Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning, har regeringen tagit sitt ansvar genom att skjuta till pengar till nya utbildningsplatser. Nu är det upp till lärosätena att satsa på de utbildningar som behövs.
Folktandvården i Dalarna kan däremot inte vänta, utan har försökt lösa den akuta personalbristen genom att rekrytera tandläkare från Portugal.  "

Nå , när jag frågar en person som bor i Dalarna så säger han att när han ska till tandläkaren så har immigranter i stor mängd bokat tandläkare för den låga summan 50 kronor och de har trängt undan den vanliga besökaren. Tandläkarna går på knäna och säger upp sig och flyttar.En karusell har satts igång tack vare den förda politiken.
MEN ingen talar om vad den egentliga orsaken är runt om i landet i en rad av områden. Inte minst bostäder där man också ger förtur åt nyanlända, kommunen åker på att betala genom soss så fort staten har gjort sitt. Ett växande problem men varken myndigheter eller media berättar de egentliga orsakerna.
Men folk är inte dumma, de ser,de hör ,de märker själv och då stiger siffrorna för SD eftersom alla andra tiger!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate