måndag, oktober 31, 2011

Fusket med ersättningar för handikappade!

Bland dem som systematiskt missbrukar systemet talas det om naiva tjänstemän och beslutsfattare, enligt poliser som DN har haft kontakt med. Även läkare och rehabiliteringspersonal duperas att tro att personer är förlamade eller funktionsnedsatta på annat sätt.
Det förekommer dessutom att brukaren själv utnyttjas och är mer eller mindre ovetande om det som sker. I bakgrunden finns assistansbolag som kan verka i mindre skala eller vara en del av mer omfattande organiserad kriminalitet.
I många av fallen runt om i landet handlar det om personer med utländsk bakgrund. Förklaringen till det sägs vara att bristen på svenska sjukhusjournaler gör det lättare att påstå eller överdriva en skada eller sjukdom.
– Det här gör personer med samma bakgrund både oroliga och arga. Tipsen om misstänkta fuskare kommer därför till viss del från landsmän, säger en polis som vill vara anonym.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-vill-f-kassan-stoppa-miljardfusket

Ända sedan uppdrag granskning visade hur anhöriga tog ut pensioner år ut och år in på döda anförvanter som vid pension hade återflyttat till sitt hemland så borde FK och andra myndigheter varit vaksamma.
Människor som kommer hit till vårt land med en enda drivfjäder att tjäna pengar bryr sig inte om hur de tjänar sina pengar.
Har man inte det minsta anknytning till landet utan ser Sverige som ett ställe där man i stort sett kan bete hur som helst så är det lätt att förstå hur man kan tjäna pengar på  horhandel, knarkhandel, svartklubbar, bedrägeri, mord och allt annat elände.

Det finns ju en viss orsak till att sammansättning på de intagna i kriminalvården ser ut som den gör.
Tyskarna sa om oss att vi var "die dumme schweden" medan man i USA sa om de som var lite dumma " Swede"!
Varför andra folk har betraktat oss som lite naiva och dumma är inte så svårt att förstå när man ser bedrägeriaffären rullas upp om de "stackars" sjuka som behöver hela släkten som "vårdare" med bra betalt.

Jag får en känsla av vanmakt när jag läser om alla dessa affärer med bedrägeri mot svenska myndigheter. Det drabbar ju oss andra så som det alltid är. Samma sak med alla idiotiska bränder av skolor och förskolor i dessa områden som man kan   betrakta  som "ghetton"!

Alla dessa som slår sig för bröstet och anser att vi har en lyckad invandringspolitik borde ju någon gång ställa sig frågan varför en del av dem som kommer hit agerar så som de gör!
Om man orkar ställa sig denna fråga så kanske man kan börja tänka i banor över vad Sverige ska göra för något för att få en ändring till stånd .

Det räcker inte med att sätta folk i fängelse eller ropa på att stoppa all invandring utan det måste till en annan politik.
Man kunde ju börja med att se till att arbete skapades så att ingen behöver leva på "soss" och känna sig mindervärdig inför sig själv och sina barn.
Om man inte kan ge människor arbete då måste man ju ändå ställa frågan om det är lämpligt att människor av ekonomiska skäl ska få komma hit. Då kanske vi bara skulle tillåta sk kvotflyktingar att komma hit?

Eller politiska flyktingar som inte hyllar hemlandets diktatur så som många Eritreaner gör!
Personligen har jag aldrig träffat någon flykting från tex. Iran som hyllar regimen i sitt hemland , tvärtom så avskyr man dessa islamistiska gangsters som använder religionen som utpressning mot ett helt folk.

Dessa personer som nu har svindlat till sig miljonbrott borde utvisas efter avtjänat straff om de inte är svenska medborgare, detta kanske skulle "skrämma" andra att inte slå in på brottets väg?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate