tisdag, oktober 04, 2011

Idag hade ingen politiker kunnat sagt det här!

"Men fanatikern Arvidson var inte nöjd med att den islamiska tron utrotades i skolan. Han ville gå ett steg längre och föra kampen för ateismen in i hemmen och familjerna. Hånfullt skriver han: "I många hem anser föräldrarna det vara sin plikt att fostra barnen till islamistisk tro. Man sätter hämningslöst skygglappar på barnen. Barnen inges föreställningarna att det existerar en personlig, allsmäktig gud, att personlig frälsning endast kan vinnas genom Mohammed, att det finns en personlig tillvaro efter döden. Med dessa underliga ideér kommer barnen sedan till skolan och råkar i svårigheter, när de småningom upptäcker att det finns andra uppfattningar än föräldrarnas, uppfattningar som kanske har större sannolikhet för sig."


Jag har bytt ut vissa ord men andemeningen är precis densamma. Idag skulle han inte kunnat sagt så här men på sextiotalet kunde denna ledande sosse, Stellan Arvidson tala så här om kristendomen.
Han var ledande skolpolitiker och hans ansvar för nerrivandet av skolan faller tungt på honom. Han var vän med DDR:s ledning och såg till att många lärare från den svenska skolan åkte ner och studerade den östtyska skolans uppbyggnad.
Sedan satte de igång att underminera vår skola och vi har ju under årens lopp sett vartåt det bär hän med elever som är sämre än många elever ute i Europas skolor.


Arvidsson satt i riksdagen flera perioder för (S)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate