måndag, oktober 10, 2011

Friskolan kan vara räddningen för en elev!

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/trender/ruben-fick-baklaxa-trots-att-han-ar-mattesnille_6529928.svd

Den här artikeln påvisar på ett mycket bra sätt vad som kan hända en elev som byter skola.Tyvärr så finns det alldeles för många människor i vårt land som har låst fast sig vid att friskolor är något man ska tycka illa om.
I Danmark har man haft friskolor i över 60 år och där är samtliga partier från höger till vänster överens om att friskolan är där för att stanna.De ser dessa skolor som en tillgång för samhället.
Skolorna kan bli en befrielse för många elever vilket Svd:s berättelse visar idag.Dessutom kommer samhället att tillföras en människa med kunskaper vilket kanske annars hade kunnat gå i stöpet.

En gång i tiden trodde jag att vänsterideér skulle stå för klokhet och befrielse för människan men jag har insett att detta inte stämmer. Reaktionära tankar kommer idag från vänsterhåll på ett sätt som är förvånande.
Överhuvudtaget finns det ingen spännande debatt inom dagens vänster, tvärtom så spikar de fast teser på väggen.
På något sätt så påminner deras sätt att agera om extrema religiösa. Tänk bara på sättet att förhålla sig till debatt, får jag inte stå vid bordet där jag vill så får det vara.
Varken (S) eller (V) ville ställa upp i tv när de skulle stå bredvid Åkesson från SD. Samma löjliga inställning uppvisade Lars Ohly på valnatten när han inte ens kunde sitta bredvid Åkesson när de skulle sminkas.

Att sådana människor inte heller kan ta till sig tankar om varför friskolor är bra och tillför samhället något gott är ju ur detta perspektiv inte förvånande.

De har en gång för alla låst fast sin tankevärld till en sorts religion som de inte förmår att förändra. En vänster som allt mer liknar Jehovas vittnen har inget att tillföra ett modernt samhälle.

Läs artikeln med ett öppet sinne och ta till dig denne pojkes erfarenheter av skolan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate