torsdag, oktober 13, 2011

Jag ger ordet till Per Gudmundson

Homosexualitet ska straffas med döden, en muslim får inte bli vän med kristna eller judar, i val bör muslimer rösta på andra muslimer, och judarna styr världsekonomin. Det är några av budskapen på webbsajten muslim.se, som drivs av Sveriges Imam Förbund.
I somras avslöjade SvD:s ledarsida att detta extremistiska förbund år 2009 fått 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att ”motverka eller förebygga rasism och islamofobi” (SvD 13/7). Detta trots att Ungdomsstyrelsen inte får ge bidrag till ”verksamhet som strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”.
Avslöjandet ledde till kraftfulla reaktioner, bland annat från demokratiminister Birgitta Ohlsson, som sade sig bli ”oerhört upprörd och besviken varje gång statliga medel går till organisationer som hyser antidemokratiska värderingar”. RFSL påpekade att det var ”oacceptabelt” att bidrag gick till att ”hetsa mot homosexuella”.


Ungdomsstyrelsen har nu granskat sitt bidrag till Sveriges Imam Förbund, och funnit ”att inga projektmedel har gått till att finansiera webbplatsen”. Medlen har istället använts av Sveriges Imam Förbund till bland annat sju konferenser på olika platser i landet. Därmed tycks Ungdomsstyrelsen anse att allt är frid och fröjd (”Inga bidrag gick till att driva webbplats”, ungdomsstyrelsen.se).
Men det duger inte. Pengarna måste krävas åter. Det kan inte vara så att skattemedel ska gå till dem som hetsar mot homosexuella och judar. Det som tycks vara Ungdomsstyrelsens synsätt, att en förening gärna får förfölja minoriteter på kvällstid så länge som den håller tyst om sitt hat på dagtid, är orimligt. Det går inte att urskulda sig med att man bara ger bidrag till den städade fasaden.
Den ursäkten vore oacceptabel i varje annat sammanhang: ”Vi har bara finansierat skjortorna. Armbindlarna har ungdomarna sytt själva.”

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate