lördag, oktober 22, 2011

Det är sällan revolutioner är utan offer.

Om man studerar revolutionernas historia så kommer det fram många hemska händelser. Massmord är vanligt förekommande liksom tortyr och övergrepp av olika slag.
Ju hårdare förtrycket har varit ju mer våld blir det. Den dag revolutionen segrar i Syrien så kommer det att krävas blod innan allt lägger sig. Presidenten har med sina tusentals beordrade mord på civila byggt upp hat utan dess like. Gadaffi byggde upp ett sådant hat under sina 40 år som enväldig diktator och vi har sett ett rasande folk gå till aktion. Män har krigat för landets frihet och hur många unga män har inte offrat livet för friheten?
Jag har svårt att förstå en del människor som nu kritiserar att man tog livet av Gadaffi. Visst är det väl alltid önskvärt att de ställs inför rätta men i ett visst läge så sker inte det. Eller så blir det som med massmördaren Saddam, han dömdes och hängdes.
Mussolini åkte upp i en lyktstolpe medan Hitler tog livet av sig.
De som nu kritiserar folket i Libyen ska nog inte försöka att mästra dem och deras handlingar.

Samma slag av kritik kom då USA  tog livet av Bin Laden men sällan att man hör samma slag av kritik från dessa människor när Hamas eller PLFP skjuter raketer in i Israel och dödar folk. Vissa håller sig med olika måttstockar och detta väcker då ingen respekt.

Delar av vänstern världen över har ju hela tiden stått på despoternas sida och ett gäng Sydamerikanska kommunister var nyligen i Syrien och betygade chefsmördaren sin vördnad. Men så har ju även vänstern i Sverige långa traditioner med hyllningar till mördare. Vem minns inte alla kindpussar från Lars Werner   och andra inom vpk när de umgicks med öststaternas ledare.

 Lika barn leka bäst kan man nog säga om dessa herrar!
När man hyser åsikter att de som är emot USA är "good guys" i alla lägen så gör man en totalt felaktig analys av läget. Ungefär som Nisse Flyg gjorde under andra världskriget då han tillslut omfamnade Hitler som en sann antiimperialist.
Dogmatismen har alltid varit en av människans största fiender. Det är bättre om man lär sig tänka själv!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate