tisdag, oktober 18, 2011

Vem avskaffade "sista länken"?

Migrationsverket ville utvisa en 91 års dam men tack och lov ingrep EU i sista stund och beordrade nytt beslut och uppskjutande av utvisningen i ett halvår. EU menar att Sverige inte följer de regler man gjort upp inom Europadomstolen.


Beslutet att utvisa Chyzevska togs av Migrationsverket och efter överklagande även av Migrationsdomstolen. Fallet fick inte prövningstillstånd i högre instans.
Till och med 1997 fanns regeln om den så kallade sista länken som hade kunnat räcka för att ge Chyzevska rätt att stanna. Den stadgade att just åldringar utan anhöriga i hemlandet men med släkt i Sverige kunde få uppehållstillstånd, men plockades bort.


Det som finns kvar är "synnerligen ömmande omständigheter", säger Migrationsverkets informationschef Johan Rahm. Men då krävs bland annat ett livshotande tillstånd.


Regeringen Persson var en svensk regering som tillträdde den 22 mars 1996 som Sveriges regering och avgick fredagen den 6 oktober 2006 klockan 12.00 (10 år och 198 dagar), då den efterträddes av Regeringen Reinfeldt. Sammanlagt satt regeringen i 3825 dagar och leddes av Göran Persson.
Det togs många beslut under regeringen Persson som har varit mycket dåliga för vårt land. Så även med detta beslut om att ta bort "sista länken" i lagen !
Det är dags att göra upp med myten Persson som någon sorts landsfader. Han var en streber som utnyttjade  allt och alla.
Perssons skenäktenskap nere i Malmö var ju en smutsig historia av stora mått.Ren taktik när han siktade på att bli något stort inom EU, det gick inte an att vara ungkarl.
Locket om denna affär ligger på fortfarande.


Nu måste Ganna få stanna och Svenska myndigheter måste sluta med denna tortyr av människor.


PS Lena Mellin skriver så här idagens AB :
"1997 avskaffade riksdagen den så kallade ”sista länken” i lagen. Den sade att gamla människor utan släkt i hemlandet kunde få stanna hos sina anhöriga här.
Med sällsynt tondövhet säger migrationsminister Tobias Billström nu att någon ny sista länk inte ska leta sig in i lagboken. Det skulle kosta ”många, många miljarder”.
– Det tror jag inte att vi är beredda på. Det finns en mängd andra saker som är viktigare för regeringen än det."

Jag säger som jag sagt förut, det finns alldeles för många beröringspunkter mellan dagens M och gårdagens S. "Nya Arbetarpartiet" pyttsan, det är betongpolitiken från förr som ekar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate