onsdag, oktober 05, 2011

Den sorgliga historien om ett mord i häktet!

Dömdes för mordförsök

Augusti, 2011
Erik Ljungström grips misstänkt för mordförsök i Södertälje och häktas även för en mordbrand i sitt bostadshus.
Han genomgår en liten sinnesundersökning. Läkaren bedömer att allvarlig psykisk störning kan misstänkas både vid gärningen och undersökningstillfället. För att få en bättre bild ska en stor rättspsykiatrisk undersökning genomföras. Den skulle ha varit klar nu, men undersökningsteamet har fått ytterligare tre veckor på sig.
2010
Friges villkorligt 18 juni.
2006
Döms till sex års fängelse för försök till mord.
Erik Ljungström får hjälp att lura ut en person som vid ett tidigare tillfälle slagit ett glas i ansiktet på honom, vilket gjort att synen gått nästan helt förlorad på ena ögat. Erik Ljungström hugger tre gånger med kniv och offret är ytterst nära att avlida.
2004
Erik Ljungström döms till skyddstillsyn för misshandel och brott mot knivlagen.
2003
Strafföreläggande för olovlig körning.
2002
Åker fast för stöld, snatteri, egenmäktigt förfarande samt narkotikabrott i samband med Hultsfredsfestivalen. Tidigare utdömd skyddstillsyn får omfatta de nya brotten.
2001
Strafföreläggande för två fall av snatteri.
2000
Döms för biltillgrepp, olovlig körning, rattfylleri. Påföljden blir skyddstillsyn.


Så här ser det ofta ut när man kollar historien bakom mord,dråp,rån eller annan brottslighet. Den kriminella har ofta en sorglig bakgrund och  ofta en dyster barndom. 
I vårt "mönstersamhälle" så frodas eländet ofta hand i hand med droger  av alla slag och då räknar jag naturligvis in alkoholen också.
Vi har förskolor där man ofta ser att barn mår dåligt av olika anledningar men inget går det att göra åt deras situation. Visst kan man ta dem från dåliga hem och placera dem i annat hem men hur ofta går det inte illa där också!

Jag tror inte det finns några patentlösningar men på fängelset i Norrtälje har de kunnat konstatera att de flesta killar med liknande historia ofta lider av någon sk bokstavskombination. De har medicinerat många med fantastiska resultat som har fått dem lugna. Killar som nästan aldrig haft ro i själen att ens kunna läsa en bok har börjat att studera med goda resultat.

Jag skulle inte bli det minsta förvånad om Erik kommer att få en diagnos. Egentligen är det många gånger nästan tortyr att låsa in människor på häkten i total isolering.
De som är psykiskt svaga får spel till slut och det är sorgligt att kriminalvården låter en tämligen nyanställd ung kvinna handha en sådan här farlig kille ensam.

Jag har i tre år arbetat på härbergen i Malmö med samma typ av killar och det är sannerligen  inte alltid så lätt. Där fanns också våldet latent liggande i luften och vi hade liksom inom kriminalvården larm på oss jämt.
Vårdaren blev ihjälslagen med en batong och kriminalvårdarna  ska inte ha sådant när det går ut på rastgården just pga av risken att den fängslade kan ta den !

Om den fängslade betraktas som farlig så ska det vara två personer som vistas med honom. Ibland kan man dessutom tycka att en kvinna kanske inte rent fysiskt klarar av en vuxen farlig man. Jämlikhet i all ära men ibland kanske man måste se till realiteterna.

Det är avskyvärt det Erik har gjort och han har förstört för många människor det han har  gjort. Det går aldrig att sona ens!
Erik bör få tillbringa många år på specialsjukhus med svårighet att bli utskriven!

Vissa människor med tydliga hjärnskador kan man inte ha ute i samhället!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate