onsdag, november 25, 2020

Våra pensioner är djupt orättvisa!

 

”Systemet blir mer och mer urholkat och det är klart att det undergräver dess legitimitet.” Det säger Eva Eriksson, ordförande för SPF Seniorerna.

En pensionär som aldrig har arbetat och får full garantipension och fullt bostadstillägg kommer nästa år att ha 13.962 kronor att leva på efter skatt. Det är mer än vad en 65-årig undersköterska med 25.000 kronor i slutlön kommer att få i pension.

Detta enligt beräkningar från Sveriges pensionärsförbund SPF Seniorerna."

Jag behöver ju bara se på min egen situation, efter att ha arbetat i tunga yrken i 44 år så får jag efter skatt ut ca 13.000 kr i mån och då är bidraget för hyran med i beloppet.

Såg dessutom att myndigheterna har särbestämmelser  för en grupp vilka kommer från andra länder och är i pensionsåldern. De får tom. högre pension utan att ha bidragit till vårt system.

Överhuvudtaget så måste ju Sveriges låga pensioner i jämförelse med andra länder, tex Danmark där lägsta pension är 20.000 kr, bero på att Sveriges kostnader för invandring är så hög.

Pengarna måste ju tas från något håll i budgeten.

Är dagens politiker totalt blinda inför vad de ställer till med?

Och en allvarlig fråga till landets väljare, hur i hela friden kan ni fortsätta att rösta på de som utformar politiken på det här sättet?

https://nyhetsbyran.org/2020/11/24/svenska-pensioner-i-botten/ 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate