onsdag, november 04, 2020

Några intressanta tendenser i USA-valet !


 Jag försökte då och då inatt och i morse följa med i vad som hände i det stora landet i väster. 

I valvakorna deltog olika partiska röster tex Reinfeldt. En sk konservativ vilken hyllar Biden!

Nå, nog om dessa , det intressanta var några undersökningar där de slog fast att Trump har behållit huvuddelen av arbetarnas röster. SAMT vunnit många fler av de svartas och latinos röster.

Biden stödjer sig mot unga och medelklass särskilt i de östra delarna!

Nästan samtliga tidningar och tv-stationer har tidigt ställt sig öppet på Bidens sida. Massmedia fungerar i USA på samma sätt som i Sverige , man är inte opartiskt varken på nyhetssidorna eller ledarplatsen. Biden överallt. Exakt såsom man behandlade BLM också. I Sverige blir det stor uppslutning omkring en död svart kriminell man allt medan över 300 mördade killar i Sverige är totalt ointressant.

Så fungerar massmedia idag med mycket få undantag. Folken gapar och sväljer förvånansvärt mycket av halvsanningar och rena lögner.

Det är därför Trumps politik i mellanöstern inte rönt något intresse i Sverige. Här har bilden av tex Israel varit negativ i många år tack vare att antisemiter har haft sina förespråkare på tex UD.

Trumps framgångsrika MÖ-politik där nu många länder har vänt det sk Palestina ryggen och upprättat normala förbindelser med Israel undviker de som är mot Israel  att ens tala om!

Samma sak med USA:s politik gentemot Kina där Trump säger den sanning som även andra länder skulle behöva säga,Kina förorenar luften mest av alla länder och än värre kommer det att bli.

Trump tar hem industri från Kina och skapar åter jobb i USA därav stödet från arbetarklassen!

Unga kvinnor i USA och Sverige agerar med sina känslor på ett annat sätt än vad männen gör när man ska ta politisk ställning.

"Tycka synd om" är en drivkraft där man aldrig kan se vad tex arbetarklassen har för intressen och liv.

Tendensen både här och i USA är att dumförklara arbetarklassen och då särskilt männen. Det tycks vara svårt att förstå att det är i tillverkningsindustrin mervärden skapas vilket bekostar det övriga samhället.

Att förstå orsak och verkan tycks vara vår samtids svåraste problem för särskilt de under 40 år!

Skolan? Eller att man inte läser skönlitteratur längre ? Dataspelandet?

Valet då? Nåja, det kommer att ta sin tid som vanligt men att Trump vann Florida är ett tecken på att där röstade latinos på honom denna gång i större omfattning.

Poströstningen är en källa till fusk så som det går till. Brevbäraren ska ta röstsedeln från den vanliga brevlådan och skicka den vidare. Bevis från förra valet fanns att brevbärare i vissa områden där man vet att folk röstar på republikanerna  kastade bort tusentals röster.

DET är detta president Trump har talat om men för döva öron !



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate