söndag, november 29, 2020

Sjukvårdens personal sliter hårt återigen!

 Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Stockholm, blir upprörd över bilderna av trängseln.

– Det är obegripligt. Vi har verkligen försökt tala om hur otroligt allvarlig situationen är i Stockholm just nu. Vi har nästan 10 000 nysmittade i veckan, nästan 800 som ligger på sjukhus och 70 som får intensivvård. Alla vet vad man behöver göra för att undvika smitta, det kan inte vara någon som inte förstått att det handlar om att undvika trängsel. Jag vet inte vilka ord jag ska använda längre, men det här är inte acceptabelt, säger hon.

Annika Lindahl är en av de poliser som fotpatrullerat runt Sergels torg och det hon fick se exempelvis i fredags eftermiddag kom som en chock:

– Vi trodde inte våra ögon. Det har länge varit ganska luftigt och lugnt i området och vi anade väl att det skulle bli lite mer folk de här dagarna, som en försmak på den riktiga julhandeln. Men detta hade vi inte väntat oss, berättar hon. SVD.

Jag såg bilder från Malmö också . Packat med folk!
Det är så tydligt att en del av människorna bryr sig inte !
De bryr sig inte om de som blir sjuka, de bryr sig inte om hur sjukvårdens personal får det!
Och så finns det politiskt sinnande individer som dessutom har mage att tala om "frihet" idag. Frihet från ansvar  vill jag säga. De går emot varje form av restrektioner !
Börjar med att påstå att samhället blir totalitärt när nu myndigheterna runt om i världen försöker bemästra denna pandemi. Är de för att ta bort all form av trafikregler också ?
Halva sveriges befolkning fortsätter att stödja partier som visat sin oförmåga att styra landet . Landet som håller på att likt tankern sakta styra rakt mot kobben och undergången.
Livbåten är redan full med män men kaptenen säger åt kvinnor och barn att ändå äntra den redan fulla livbåten.
"Men de skriker åt kaptenen att de kommer att sjunka" men han liksom besättningen lyssnar inte!
I ett sånt land så kanske det inte är underligt att stora delar av befolkningen inte bryr sig längre utan de ställer sig i köerna i varuhusen. 
"Det är min rätt att få julhandla" hör man dem muttra!
Vad gör man med detta folk då?
Uppenbarligen hjälper det föga med att vädja till sunt förnuft ehuru de inte har ens en gnutta av detta!
I andra länder såg man detta redan i våras och vidtog andra tuffare regler, se på Finland tex. Dödstalen är också betydligt färre än Sveriges vilka i dagarna kommer att nå upp till 7000 döda!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate