måndag, november 23, 2020

Mauricio Rojas säger detta 2018! Från Svd!


 Du har tidigt och grundligt analyserat och beskrivit utanförskapets orsaker och effekter. Vad tänker du när du ser hur djupa problem Sverige har ådragit sig i termer av parallellsamhällen och djupgående utanförskap?

– Det var just detta vi fruktade redan för 20 år sedan. Nästan allt det vi talade om då har besannats och blivit värre. Jag föreställde mig aldrig att islamismen skulle bli så stor och hotande. Att kriminaliteten skulle ta de här uttrycken. Att landet skulle utmärka sig så vad gäller våldtäkter och skjutvapen. Den nya regeringen har gett C och MP ansvaret för de här frågorna. Det kan jag inte begripa. Den här frågan kommer att avgöra mycket annat, och politiken leds nu av två ytterlighetspartier. S och M borde i det läge vi befinner oss ta ansvar för en partiöverenskommelse. Men det blir nog inte så, och det kan leda till att SD blir Sveriges största parti i nästa val. Det här ser inte bra ut. Jag har svårt att begripa att man kan vara så oansvarig mot landet, faktiskt.

Vem ska Liberalerna välja som ny partiledare?

– Min kandidat heter Torkild Strandberg. Han är kommunfullmäktiges ordförande i Landskrona. Han har gjort allt rätt, ur ett liberalt perspektiv, men också tagit hänsyn till de 20 procenten som röstade på SD. Om han blir vald? Det tror jag inte. För i Liberalerna finns ett slags märklig vilja att inte bli stora; för att bli stora måste man bry sig om saker som är svåra, och då måste det göra ont. Snällismen sitter väldigt djupt i Liberalernas hjärta. De borde gå tillbaka till det som kallades kravliberalism, som var en liberalism med ansvar, som kombinerade rättigheter med plikt. Men i dag är partiet irrelevant i politiken, de kan göra det relevant igen, men jag tror inte det kommer att hända. Det är som en liten familj som inte vill växa, för så fort man växer kommer främlingar och annat konstigt. De vill vara rena, och de kommer att dö rena, och kanske snabbare än man tror.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate