torsdag, november 26, 2020

Datorkunskap bland yngre!

 I Sverige ligger unga under 24 år sämre till en övriga Europa vad gäller kunskaper om datorer visar undersökningar. 2011togs ämnet bort från skolan.

Svd skriver :Om Sverige ska fortsätta vara en it-nation av rang, där det fortsätter växa fram företag som Skype och Spotify, krävs det medvetna satsningar på riktiga kunskaper: datorvetenskap, programmering och matematik. Det kommer inte gå av sig själv.

Unga är bra på att spela ,se på videos osv men att tex kunna formatera en disk och installera ett Linux-OS kan de inte!

I många länder ingår det i undervisningen att lära sig om olika OS. Det visar sig också att i tex Polen så använder många fler något av de utmärkta Linux-OS som finns idag tex Ubuntu eller Fedora.

I Tyskland finns tex en månadstidning som kort o gott heter Ubuntu!



https://releases.ubuntu.com/20.04/  

https://www.omgubuntu.co.uk/ 

I Sverige har man istället infört nonsensläror tex genusläror osv, allt från historia till teknik är snart utplånat från unga elevers kunnande.

För närvarande håller både skolan och politiken på att införa något som liknar 20-talets rasideologi. Nu sprider sig det olustiga om "vithetsnormen"!

Islamismens värderingar flyttas dessutom fram genom ihärdigt arbete av olika islamorganisationer som med stöd av staten och våra pengar för varje år kan införa sin vidskepelse i samhället.

Kvinnorörelsens landvinningar går förlorade och jämlikheten mellan män och kvinnor går förlorad.

Vänstern vilken borde kämpa för vetenskap och kunskap går idag i spetsen för olika vedervärdiga läror. 

Dessvärre så har människor på framträdande poster tex på universiteten just dessa sk vänsteråsikter och kan påverka allt från läromateriel till undervisningen.

Karlstad universitet startar nu upp raslära med fd Afa-medlemmen Thomas Hübinette som lärare. En man som uttryckt sig rasistiskt om vita människor. Han hoppas att det vita samhället ska gå under helt och hållet.

Med den takten Europa har invaderats av islamtroenden så finns det flera länder som om ca 50 år har sharia-lagar med en stor muslimsk befolkning. Sverige hör tyvärr dit!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate