fredag, november 13, 2020

Svensk lagstiftning!

 Jag har under de senaste åren läst åtskilliga domar över fällda brottslingar och ställer mig mycket frågande till vissa lagar.

Dels alla dessa straffrabatter som förkommer, mängdrabatt ger lägre straff totalt. Åldersrabatt kan betyda mycket lägre och annorlunda straff.

Läste just en dom mot en våldtäkt mot en 13 -åriga flicka där samtliga var syriska medborgare. De undgick utvisning med hänsvisning bla till att de kanske skulle råka illa ut i Syrien om de utvisades.

Detta är en av de vanligaste utsagorna från olika rättegångar där den åtalade har ett mycket digert och grovt kriminellt liv med många åtalspunkter.

"Kan ej utvisas pga av risk för förföljelse och våld i hemlandet"!

Enligt mitt sätt att se på detta så ska inte Sverige ta ansvar för den kriminellas handlingar på detta sätt utan detta måste ligga helt och hållet på personen själv. Det skulle dessutom sända starka signaler till andra kriminella att de riskerar utvisning om de fortsätter den inslagna vägen.

Dessutom borde det införas möjligheter att vid upprepad grov brottslighet fråntas medborgarskapet. Detta skulle också sända skarpa signaler till den kriminella världen i våra förorter.

Sverige har nu i många år fått en kriminalitet vilken är svår att bekämpa med de lagar som vi tyvärr har haft i många år genom regeringar vilka inte förstått allvaret i det som händer.

Sverige har tex mest skjutningar och knivdåd i hela Eu! Det är dags att ändra detta omgående!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate