tisdag, oktober 13, 2020

Ny dag och nya skottlossningar!

 Idag blir det lite små notiser om skotten eller knivarna , förr slogs det upp ordentligt. Nu är det vardagsvara. Samma med alla bränder. Förr var pyromandåd rätt så ovanligt och när det inträffade så blev det stora rubriker.

Jag minns från min ungdom hur en pyroman härjade på Öland. Det visade sig vara en bonde och eftersom jag minns än idag så visar det ju vilken stor grej detta var.

Nu har 5600 skolor brunnit på 10 år och tidningarna hoppar helst över det!

Läs det här och fundera lite mer:https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/varning-for-journalister-som-for-oss-bakom-ljuset-090dcfd0 


Ibland så ser man ju helt öppet att journalistkåren följer en trend, alla skriver och talar om en viss sak.

När jag skulle höra sr nyheterna kl 11 idag så råkade jag komma in på programmet "Kropp och själ" där de naturligtvis talade om rasism. 

De talade om N-ordet!  Ord blir så larviga i dessa munnar av beskäftiga medarbetare. N betyder neger och inget annat, är verkligen denna omskrivning bättre. N-ordet!

Alla som ser och hör detta ord tänker ju naturligtvis på neger!

Minns ett reportage från Rumänien där reportern sa romer och blev rättad av mannen framför kameran. "Jag är en stolt zigenare ,sa han"!

Ibland blir alla dessa byten av ord bara kosmetika.

Andra ord används idag på ett sätt som var omöjligt förr i tiden tex fitta, de finaste spalter skriver detta ord idag utan vidare.

Visst, språk förändras hela tiden, idag svär barnen på amerikanska. Fuck you osv!

Jag som är äldre har ibland faktiskt svårt att förstå en del uttryck med sitt ursprung i USA. Unga talar i mina öron slarvigt idag ,sväljer orden.

Skådespelare på film talar ibland så uselt så jag hör inte vad de säger !

Men värst idag är ändå detta att dagens journalister blandar in sina egna politiska uppfattningar i det de är satta till att rapportera. De fullföljer då den journalistik som präglades av Stalintidens tidningar och radio.

Jag minns också från min ungdom när mina vänner som var kommunister samlades runt radion och Radio Moskva och deras svenska sändningar. De hade uppfattningen att Moskva var de ända man kunde lita på! Sändningarna sköttes bla.  av partimedlemmar i dåtidens skp, numera vänsterpartiet!


DDR hade också svenska sändningar där också svenska kommunister arbetade. Albanien under kommunismen sända också på svenska. Så det fanns journalister vilka lånade sig till propagandan på samma sätt som många arbetar idag.

Vi som har varit med inom vänstern och även skrivit i vissa tidningar tex Gnistan vet ju hur man skulle  vinkla det skrivna ordet. Allt för "arbetarklassens" sak!

Redaktionen kunde tom. gå in och stryka eller ändra i det skrivna så att det skulle passa propagandan bättre.

Är det så dagens redaktioner också skrider in?

Kulturavdelningarna i massmedia verkar helt stå under politrukerna idag, de låter vänsterpropagandan välla ut dagligen oavsett färgen på tidningen.

Trist att behöva uppleva att det kvittar vilken tidning eller program man vill ägna sig åt har ungefär samma uppfattningar.

Därför blir ju de sk nättidningarna det som bjuds, små tidningar helt beroende av läsarna vilket de hånas för i de stora drakarna.

Swish-hora och annat fult sägs men detta visar ju bara att de inte vill begripa dagens problem med den färgade journalistiken i stora massmedia.

OCH visst går det att få människor att tro att det husbonden säger är både rätt och sanningen, det visar ju senaste mätningen om hur folk litar på SVT.

Hade man gjort samma undersökning i något totalitärt land hade man säkert fått fram liknande siffor.

När Stalin dog så samlades miljoner människor och grät på samma sätt som man ser från Nordkorea.

Sanningen är ju den att om man bombarderar sitt folk med samma propaganda varje dag i varje kanal och blaskor så vet vi ju effekten av detta.

Goebbels sa ju som en sanning att det är bara att ljuga och ljuga ännu värre så tror folket att detta är sanningen till slut.


Har vi hamnat i detta stadium i vårt land nu?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate