söndag, oktober 18, 2020

Kino Nuri skriver idag! ( Och för Guds skull, tänk efter vad du gör)

 Fyra årsrika damer spelar kort. Sedan går var och en av dem hem till sig. De närmaste dagarna får de besök av barn och barnbarn. Nästan alla blir smittade med coronaviruset. De fyra damerna avlider sedan, nästan samtidig. En av dem hade blivit smittad av ett av sina barn, en enda tändsticka som brann. Barnet hade inga symptom. Man såg inte att det brann. Det räckte för att hela tändsticksasken skulle brinna. 


Detta hände inte i Sverige men skulle lika gärna kunna gör det. Viruset sprider sig snabbt över hela Europa (en stor del av resten av världen med). Var försiktiga. Det handlar inte om rädsla, det handlar om solidaritet. Tänk på andra än er själva, tänk på de som har dåligt immunförsvar och/ eller bakomliggande sjukdomar, tänk på äldre och svagare. Det är din plikt.

En kille i 40-års åldern är lite förkyld, han nyser en aning. Han går på bröllop. De är ungefär hundra gäster. Nästan alla blir smittade. En enda tändsticka ... Det hände inte heller i Sverige, men i ett land nära oss.

Jag har inblick i båda ovan fall.

Vi måste alla påminna oss själva och andra om spridningen, om att agera för att stoppa den. Håll distans. Tvätta händerna. Använd handsprit. Ta på dig munskydd där du känner att det behövs. Sitt på uteserveringar, inte inne. Jobba hemifrån om du kan.

Det handlar för miljonte gången inte om rädsla, det handlar om att bry sig om sin medmänniska. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate