fredag, oktober 02, 2020

Nuri Kino har alltid intressanta ord att förmedla!

 kinonuri Sverigebilden och Sverigeverkligheten och lite annat som försiggår i min hjärna


Jag umgicks med en reporter för ett av världens största magasin igår. Hon ska skriva en artikel om Sverige under pandemitider. 
Jag har träffat ganska många utrikeskorrar de senaste månaderna. Samtalen med dem påminner mig om hur unikt vårt land är. På gott och ont. De blir alltid lika förvånade av att civilsamhällets insatser för det mesta är styrda och beroende av bidrag från staten. Att föreningar och andra ”frivilligorganisationer” får pengar för att bedriva verksamhet. ”Det ställer ju dom i beroendeställning, inte undra på att de är försiktiga när de uttalar sig”.

 Vi är förmodligen också det land i världen som jämfört med sin befolkning ger bort mest pengar/skattemedel i världen till FN och andra sådana internationella institutioner. ”Det är klart att bidragstagarna röstar så att det gynnar Sverige eller åtminstone vissa svenskar”. Jag får ofta frågan om hur det kommer sig att det skjuts mer än i de allra flesta länder här i Sverige. 

En annan fråga är varför man inte lyckas sätta stopp för alla sprängningar. Svaret är att svenska politiker gett makten till kriminella. Eller finns det något annat svar. Det skulle i så fall vara att vi tror oss vara bäst på ganska mycket eller allt och därför inte ser balken i vårt öga innan vi helt slutar se.

 I onsdags ringde en syrisk journalist och lät nästan andfådd. Hon hade hört att man kan ha multipla identiteter i Sverige och att jag var först med att avslöja att en person kan vara tio andra personer samtidigt. Och därför bedra Sverige (och andra länder). En annan sak som reportrar från andra länder gärna pratar om är Sveriges nogo-zoner.

 Eller att det finns skolor utan några etniska svenska elever överhuvudtaget. Något jag fick lära mig av en schweizisk reporter är de mycket höga lärarlöner som man betalar i vissa skolor och kommuner, det hade jag ingen aning om. En lärarvikarie kan tjäna lika mycket som en läkare. Det kanske är bra det. För flera skolor ska enligt schweizarn styras av klaner.

 Det här blev långt, men nu fick jag skriva av mig lite om vårt ändå på så många sätt underbara land. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate