tisdag, december 11, 2018

Wallström,Sverige och hyckleriet!

I många år har både jag och många andra ställt frågan varför inte Sverige och vår statsapparat har klassat mördandet och fördrivandet av bla kristna i islamtroende länder som folkmord. Inte ens folkmordet i Turkiet 1915-17 har man orkat att klassa som folkmord trots löften att göra så.
Sverige har dessutom i sin iver i utvisningar ge vissa grupper företräde att stanna i vårt land allt medan de som utsatts för det mest hemska av islamisterna UTVISAS! Sverige tar emot islamistiska mördare och våldtäktsmän utan att ens försöka lagföra dem.
Tvärtom tycker man synd om dem och ger dem fördelar !
Nu sitter Wallström och gråter krokodiltårar på Nobels fredsprisutdelning. Det är osmakligt!


Jag citerar vad Nuri Kino också skriver:"Hur har du mage Margot Wallström? Den humanitära stormakten som Sverige gärna kallas av sådana som du, svenska politiker med storhetsvansinne, fanns inte bland de länder som tackades för deras insats under folkmordet mot yezidier, assyrier/syrianer och andra minoriteter i det historiska talet av Nobels fredsprisvinnare Nadia Murad i Oslo igår. Du gick i täten för att folkmordet inte skulle erkännas av den svenska riskdagen och offren därför av Sverige sveks. Ditt parti har ALDRIG nämnt dessa folkgrupper vars flyktingar konsekvent utvisas från Sverige. Tvångsutvisas. Men väl andra. Ändå sitter du längst fram bredvid våra hjältinnor.
Vi är många som har sett Nadia Murads tal flera gånger och djupt berörts, fält tårar, om och om igen. V har varit med under hela händelseförloppet, från det att Saddam Husseins regim föll till när ISIS invaderade Mosul och utnämnde sitt Kalifat. Från etnisk och religiös rensning till fullskaligt folkmord. Vi har lyssnat på vädjande kidnappade flickor och pojkar. Vi har hört smattrandet av avfyrade vapen när kidnappade mejats ned. Vi har vädjat om din och andras hjälp Wallström. Du svek. Inte bara en gång. Andra gjorde annorlunda. Men nu sitter du längts fram under Nobeltalet, bredvid överlevarna, bredvid hjältarna. Bakom dig sitter de européer som hjälpte överlevarna, vars länder välkomnade flyktingar från dessa folkgrupper, vars länder skickade direkt bistånd till dessa folkgrupper.
Jag hoppas att du lärde dig något igår. Kanske kommer du nu att sluta hyckla, kanske kommer du att tänka om och kämpa för ett erkännande av det pågående folkmordet nu."


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate