lördag, december 08, 2018

De omöjliga prishöjningarna!

Politiker vilka tror att man kommer åt tex miljöproblem enbart genom att höja priset på bensin och diesel möter motstånd. Just nu pågår fortsatta stora demonstrationer i Paris just mot skattepolitiken.
De rödgröna i vårt land har som tes att höjda skatter är verksamma mot tex bilismen. Nå, har de fått ner åkandet eller flygandet?
Nej, svenskarna till och med flyger mest av alla folk i Europa.
De enda som drabbas är ju de med låga inkomster, de välbeställda bara rycker på axlarna och bryr sig inte.
Det är därför folket i Frankrike demonstrerar, där har också de som bor på landet drabbats hårt på samma sätt som folk i våra glesbygder.
Höjda skatter har alltid en baksida som politikerna inte bryr sig om.
Jag flyger sällan och aldrig långt men när jag flyger till Berlin så får jag ett lågt pris mot om jag skulle ta tåget ner . Ett tåg som tar så lång tid mot flygets max 1.5 timme.
Jag såg hur en del flygvägrare hade börjat ta tåget ner igenom Europa och för en veckas resa kostade allt 20.000 kronor. Detta pris avskräcker ju en pensionär med låg pension , herr o fru Svensson skulle betala 40.000 kr för en vecka? Detta faller ju på sin orimlighet! Tror dessa flygvägrare att vi övriga är idioter?
Att till en början försöka att få ner bilismen kräver andra lösningar och då får man ju börja med att bygga ut järnvägen i Sverige. Den rivning och nerläggning av järnvägen som sossarna höll på med i många år har varit rena fördärvet och en dumhet utan all like.
De andra länderna i Europa gjorde precis tvärtom redan för 50 år sedan med känt resultat.
Nästa steg efter utbyggnad är ju att se över priserna. Menar man allvar med att locka folk att ställa bilen och ta tåget så måste ju man också kunna locka med en vinst i stora pengar.
Ni vet det här med piskan och moroten!

De rödgröna säger ju alltid att de står på småfolkets sida men att enbart använda höjda skatter tyder ju på något annat!
De sitter i sitt elfenbenstorn med alla sina förmåner och har blivit bländade av sitt liv där i tornet.
Säger till sossarna, minns 1969 när gruvarbetarna i Malmfälten reste sig. Svenska folket kanske gör detsamma en vacker dag och då kommer ni att stå där ungefär som Olof Palme gjorde.
Han kunde inte förstå att de strejkade dessa statligt anställda arbetare.
Så går det när det sitter en ny överklass och blickar ut över landet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate