måndag, december 10, 2018

Ökenvandring!

Det har alltid funnits folk som vandrat ut i öknen, dvs de har agerat så att all trovärdighet omkring deras görande och låtande har blivit förstört.
 Nils flyg var SSU:aren och senare SKP:s ordförande (SP senare)Han började ta pengar från Tyskland och började försvara nationalsocialismen. Gick ut i öknen.

 Ett senare sådant fall är journalisten Ingrid Carlqvist. En bra journalist men under en tioårsperiod så började hennes åsikter märkbart förändras till en radikalism vilken förde henne i armarna på nationalsocialisterna.

" 2017 presenterades Carlqvist som viceordförande för Det fria Sverige (DFS), en högerextrem organisation med målet att skapa ett "Svenskarnas Hus".[37] I styrelsen ingår tidigare medlemmar av Svenskarnas parti och Nordiska motståndsrörelsen.[4] Kort därefter lanserade organisationen även nättidningen Svegot där Carlqvist var journalist.[38] Under 2018 avvecklades podden Ingrid och Conrad för att sedermera vara en del av Radio Svegot.[39] I augusti 2018 lämnade Carlqvist sina uppdrag i föreningen Det fria Sverige såväl som tidningen Svegot.[5] 

Trist när sådant händer och det finns alltid risk att "nyväckta" aktivister i sin iver trampar fel och hamnar i ett politiskt sluttande plan där man inte håller de extrema långt ifrån sig.

Sveriges folk har idag mycket låg bildning i politiska och historiska frågor tack vare den dåliga skolan. Många upprörda människor har dålig kunskap om ytterpartier och sekter vilka på ett slugt sätt hakar på rättmätiga krav för att vinna insteg.
Så har alltid extrempartier verkat,jag har själv stor erfarenhet genom den kommunistiska rörelsens sätt att bygga allianser. (SKP)(Enhetsfronten) Så byggde vi upp FNL-rörelsen, Folkets Teater, Ordfront, Svensk-kinesiska vänskapsförbundet, Folket i Bild/kf osv bara för att nämna några. Inom fackföreningsrörelsen kunde vi verka också med uppdrag av alla poster.

 På samma sätt så hakar de extrema idag på demonstrationer ,mötesverksamhet, pressen på nätet och inte minst Facebook,Twitter och Instagram! 
Det gäller att vara vaksam. Ryssland och Putin agerar också överallt med falska konton. Senast i Frankrike har man avslöjat ca 600 falska konton som eldar på de gula västarna. Hur många finns inte i Sverige? Är alla aktiva på Facebook verkliga konton eller falska?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate