onsdag, april 11, 2018

Det krigslarmas i världen igen!
Innan krig förklarades mot Nazityskland så hade en radda av politiker undvikit konflikt med Hitler genom att ge vika och låta honom ändra gränserna i Europa . "Fred i vår tid" utropade de som inte ville se sanningen i ögonen.
Dessa som kallade Churchill "krigshetsare" och annat galet. När så Hitler dessutom kunde få med brodern Stalin på tåget så blev det tvunget att förklara Tyskland krig från England och Frankrike.
De hade ju dessutom ett fördrag med Polen.
Idag skramlas det återigen och det är Ryssland som sedan ett par år försöker samma taktik som Hitler.
Putin har också ändrat gränser i Europa och sedan ett par år befinner sig Ryssland som bundsförvant  till Assad-regimen i Syrien.En mycket blodig regim som i vissa högtidstal säger att det råder arabisk socialism i Syrien. 
FN har tidigare genom undersökningar fastslagit att regimen har använt gift mot sin egen befolkning. Men Ryssland påstår att så är inte fallet.
Utan Rysslands hjälp hade denna regim fallit för länge sedan.Ryska bomber har förstört skolor och sjukhus, dödat massor med civila. Många offer har varit barn.
Ungefär som tiden i Europa före 1939 så har Assad och Ryssland kunnat härja tämligen fritt. Nu sätter Trump ner foten men jösses så mycket skräck detta sprider,ungefär som när Churchill sa att nazisterna måste bekämpas med krig och våld.
Sanningen är den att man borde redan för många år både slagit till mot Assad och likaså IS. Slagit till hårt! Samma utveckling råder i Turkiet med gaphalsen där, man har i alla år bara givit honom understöd och eftergifter.
Allt för att blidka honom. Men även Erdogan uppvisar samma sinne som Hitler och Putin. De vill ha MER!
Även Trump är för sent ute, tyvärr. Hur allt det här ska sluta vet vi ej men det är en jävla soppa där så många har valt den fega vägen! OCH sånt brukar inte sluta bra!

Från Wikipedia!

Invasionen av Polen
, även känd som Septemberfälttåget eller Försvarskriget 1939 (polska: Kampania wrześniowa eller Wojna obronna 1939 roku) i Polen och Polska fälttåget (tyska: Polenfeldzug) i Tyskland, var en invasion av Polen av Nazityskland, Sovjetunionen samt en mindre slovakisk styrka som utlöste andra världskriget. Tyskland anföll Polen den 1 september 1939. Den 3 september förklarade Frankrike och Storbritannien krig mot Tyskland. Dessförinnan hade Tyskland och Sovjetunionen undertecknat Molotov-Ribbentrop-pakten som bland annat delade upp Polen länderna emellan. Den 17 september invaderades Polen av sovjetiska Röda armén.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate