onsdag, februari 21, 2018

Sektbildningar och tro!

När människor sakta glider in i en organisation vare sig den är religiös eller politisk så finns alltid risken pga av individens eget psyke hur hårt knuten den blir till sin rörelse.
Det har alltid funnits människor som söker efter en mening i sin tillvaro och de kanske finner denna mening i just den organisation vilken i rätt ögonblick kom in i personens liv.
Om jag ser på mitt eget liv och den vänster jag kom att tillhöra efter uteslutning från VPK så finns det mycket att lära.
Politik omvandlas ibland till en blind religiös tro på "saken" man kämpar för. Maoismen fyllde denna funktion för en hel del unga på 60-70-talet.
Allt som sas om Kina försvarade man. Ungefär som man i nutid har sett hur unga vänsterpartister hängivet försvarar Venezuela.Tidigare var det FARC-gerillan osv.
Andra gamlingar hyllar Stalin eller Pol-pot.
Islamister läser koranen och finner alla svar där , även mord och våld mot andra människor .
Buddister i Asien slår ihjäl andra som hyllar Muhammed, Buddister är ju kända för att värna om livet men detta har gått förlorat särskilt i Burma.

Att tro är ofta gott men vi ser ju numera hur även detta har fungerat som en avstängning av hjärnan. I grupp blir man dessvärre ännu värre och kan utföra de mest otäcka massakrer.
Norra Afrika har de senaste 40 åren haft så mycket dödande så talen räknas idag i många miljoner.
I mellanöstern där islam råder så har det snart sagt i samtliga länder utbrutit fruktansvärda strider där man försöker utrota varandra. Sunni mördar Shia och tvärtom. Bägge dessa islamtroende grupper mördar och jagar kristna och vad gäller judar så vill de utplåna staten Israel och döda alla judar.
Det värsta är ju att de har "den rätta tron" så de har inget samvete över vad de gör. Precis som nationalsocialisterna under andra världskriget  eller Stalins trogna mördare.
Den hyllade Che , närmast en Jesus för många vänstermänniskor, han tyckte om att mörda fångar på gården där de satt fängslade . Tog sin revolver på morgonen och sköt dem.

Man måste ju TRO för att kunna hylla dessa ledare med så mycket blod på sina händer.

När man tror så är ju nästa steg frälsning och då är man beredd att utföra vad som helst i den heliga sakens påbud!
Barn anger sin föräldrar, släktingar gör samma sak. I Polen så spärrade man in judar i lador och tuttade eld på dessa. Utan att blinka.

Nationalsocialisterna i Sverige förnekar judeutrotningen utan att blinka  trots alla bevis. Samma sak är det med alla socialister, trots 100 års praktik med denna tro där allt gick åt helvete fortsätter de att predika socialismen lov.

Fakta har nästan aldrig bitit på dessa trosvissa "soldater" , de kan alltid förklara hur det ska bli bättre nästa gång. Och nästa gång osv.
De ger sig aldrig dessa politikens vittnen.
Slutligen, jag minns alldeles glasklart vad mina partikamrater i Eskilstuna-SKP sa åt mig efter att jag hade försökt ta mitt liv och mådde mycket dåligt. Ordagrant sa de så här:" Om du hade läste Marx och Lenin ordentligt så hade du inte behövt må så här dåligt"! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate