fredag, februari 02, 2018

Klyftorna ökar i Sverige!

När man Googlar på en av dagens nyheter att inkomstklyftorna åter har ökat i vårt land så får man många svar.
Med jämna mellanrum har media kommit med dessa uppgifter i rätt så många år.
Genast så ser man suckar från vänstermänniskorna där de ställer frågan hur socialdemokraterna kan låta detta pågå!
Vad de inte frågar är ju hur ser det ut i vårt svenska samhälle och varför?
Var går pengarna ur vår budget?
Alla de som ska ha pension utan att ha betalat in ett enda öre i skatt , de kostar en hel del. Alla de som aldrig kommer att få något arbete tack vare bristande kunskaper och ålder, de kostar också statskassan och kommunerna inte att glömma en massa pengar.
Studera Malmö mellan 1975 -2015 så ser man vad det är frågan om. En stad med mycket hög frekvens av arbetslösa . Oerhört många unga utan betyg från skolan. Svartjobb i mängder !
En mycket hög andel kriminella osv.
Exakt vad som nu finns över hela vårt land.
Klyftorna växer säger då också de som undersöker det ekonomiska läget i ett land där man dessutom säger att allt går så bra.
Faktum är ju att för de som har arbete går det bra. Om jag ser till Stockholm, där jag bor ,så har nog de flesta familjerna där bägge arbetar  en standard vilken ingen generation tidigare någonsin haft. Det är ju bara att kolla hur charterflygets mål ser ut på tex Thailand sedan rätt lång tid.
De stora förlorarna är ju folket ute i de stora förorterna, de som hankar sig fram så gott det går. Taxi drivs numera med nästan bara chaffisar från dessa förorter och idag är förtjänsten mycket dålig. Städjobben sköts uteslutande av invandrad personal och sannerligen räknas nog inte dessa till de rika.
Men så här har det alltid sett ut i alla länder med hög invandring, de nya får börja i botten.
Vänsterns folk försöker få oss att tro att socialismen skulle göra att vi skulle få det mycket bättre om vi avskaffade kapitalismen.
Nåja, vi har ju sett denna praktik i 100 år  ute i världen och vi som fortfarande kan läsa och förstå kunskaper ser ju att det på ren svenska gick åt helvete med alla socialistiska experiment.
Vi kan ju bara titta på ett nutida socialistiskt land, Venezuela, ett av Sydamerikas rika länder för tio år sedan.
Utfattigt idag och ingen fungerande demokrati.
För mig med den resa jag gjort politiskt från vänster till liberalkonservativt, är det fullkomligt omöjligt att kunna se socialism som någon befriare av de arbetande. Tvärtom så finns bara helvetet till vänster om oss. Om en promille blir rika så innebär det ofta att resten av befolkningens majoritet också har fått det bättre.
Sverige är inget undantag!
OM politiken hade varit klokare med färre kvot av invandrare så hade vi troligen haft det ännu bättre.
https://www.svd.se/inkomstklyftor-okar-oavsett-regering

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate