fredag, februari 16, 2018

SD: s sjukvårdsplattform!

"Begränsa väntetiden till specialistsjukvården till max 30 dagar och 14 dagar vid särskilt allvarliga sjukdomar och psykisk ohälsa bland barn och tonåringar .
Förbättra arbetsmiljön och höja vårdyrkets status genom ett kompetenslyft med bibehållen lön under specialistutbildningen för sjuksköterskor, en yrkeslegitimation för undersköterskor, att anställa vårdservicepersonal som avlastar undersköterskor och vårdnära administratörer för att sköta journaldokumentation och annat administrativt arbete, utöka möjligheten till heltid och rätt till deltid för vårdpersonal inom offentlig sektor och avveckling av de ofrivilligt delade turerna och skiftarbete för vårdpersonal .

Avskaffa den i praktiken kostnadsfria sjuk- och tandvården för illegala invandrare och införa tydliga regelverk för icke-medborgares rätt till skattefinansierad välfärd .

 Förbättra tillgängligheten i förlossningsvården och barnsjukvården . Göra sjukvården mer jämlik genom tydligare nationell reglering och utreda möjligheten att på sikt flytta huvudmannaskapet för hela eller delar av sjukvården från landstingen till staten .

Införa en ny patientsrättsgaranti som stärker patienternas rättsliga ställning och ger möjlighet att välja vårdgivare i hela landet .
Införa en vårdplatsgaranti som garanterar en vårdplats på rätt nivå och personal med rätt kompetens .
Inrätta säkerhetsklassade vårdplatser dit aggressiva och våldsamma patienter snabbt kan avskiljas".

Det här är korta drag ur SD:s sjukvårdspolitik och de är det enda partiet som liksom jag har lyft frågan om att förändra landstingens ägarförhållanden till att bli liksom i Norge en statlig del. Detta för att det ska bli samma förutsättningar för vården i hela landet.

Det är politiska frågor som ska diskuteras med SD ,att kasta tomflaskor eller skrika nazister är ju bara dumt. Eller göra som de borgerliga partierna under många år, resa sig och gå! Aldrig ta en debatt!
Vi vet ju att denna idiotiska hållning bara blev så fel.
Statsministerns har i åratal kört med sitt recept( nazister) till vägs ände  till för ett tag sedan då Åkesson naglade fast honom i frågan om rasism. Rasbiologiska institutet,  J i judars pass,tvångssteriliseringar,Romska förföljelser m.m.
Allt fler sympatiserar med SD och allt fler överväger att rösta på SD i höstens val,så går det när man vägrar att diskutera politiken.
Folk har ju ögon och öron med vad som händer i landet. 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate