fredag, oktober 06, 2017

Vem sviker vem? Högern eller vänstern?

Börja med att läsa  vad Joel Halldorf skriver i sin ledare idagens Dagen.: http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-verkligheten-skyms-av-debattens-kartor-1.1035854

Sedan vill jag hänvisa till en blogg om nationalsocialismen vilken jag skrev för några dagar sedan :http://hogrelius.blogspot.se/2017/10/margit-richert-du-har-fel.html

Det är viktigt för all diskussion att man verkligen ser vad den bruna socialismen innebär och var den står i skalan  "vänster-höger"!
Halldorf ställer frågan återigen var fanns högern när man demonstrerar mot brun socialism.
Samma fråga ställer jag under årens lopp till vänstern vad gäller stora demonstrationer mot slakten av kristna i Syrien-Irak. Eller de demonstrationer som har hållits mot islamisternas slakt av allt från muslimer till kurder!
Vänstern håller sig också borta från demonstrationer som inte "är deras"!
Jag brukar återkomma till hur den rörelse jag tillhörde på 60-70-talet såg på frågan om samarbete. (Fnl-grupperna och Kfml-skp)
Alla som delade meningen om krigets förkastlighet i Vietnam var välkommna i våra demonstrationer. Vår  stora namninsamling mot krigets vedervärdighet skrevs under av samtliga partiledare i Sveriges riksdag. Även moderaternas Bohman!
Extremisterna hånade oss för denna politik att samla så många som möjligt i politiska frågor av olika slag. Vårt förhållningssätt på den tiden är numera borta och allt har återgått till den felaktiga skyttegravspolitiken.
Hånet och skymforden har tagit över istället ,särskilt från vänster och även en del liberala kretsar.
Den "svarta fascistvänstern" utnyttjar detta läge men i Göteborg denna gång så restes motstånd från breda grupper mot dem och deras agerande.
MEN så länge som vänstern , i bred mening, tillåter dessa våldsverkare att inifrån agera så är det illa. Man har inte till fullo begripit deras roll i samhället.
Detta har också att göra med att man blandar ihop korten vad som är "vänster" respektive "höger"!
AFA är enligt dem "vänster" och nationalsocialismen är "höger"!
Sedan kan man alltid diskutera nyttan med att demonstrera när en förhatlig liten grupp går ut på stan. De får ju då den uppmärksamhet de eftersträvar.Enligt mig så är det bättre att låta dem gå på folktomma gator!
Idag har vi tyvärr en vänster som aldrig vill samarbeta med "borgare" eftersom de påstår att de inte är ett dugg bättre än nationalsocialisterna.
Okunskapen gör att de tror att NMR har mer med "borgarna" och deras politik att göra än deras egen. ATT nationalsocialisterna reser banderollen "KAMP MOT MONOPOLKAPITALET"  borde få denna vänster att börja fundera lite djupare över VARFÖR NMR reser denna paroll.
Men det kanske är för mycket begärt idag med att kunna historien över nationalsocialismens uppkomst och politik.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate