fredag, oktober 20, 2017

Tidningen ETC sticker kniven i ryggen på kurderna!

"ETC-reportaget från den normalt stängda militärbasen K1 i det krigshärjade Kirkuk är gjort av frilansjournalisten Joakim Medin och publicerades i tidningen i onsdags – och innehåller en detaljrik skildring av läget på plats:
”I slutet av september besökte jag K1 och basens kurdiske befälhavare Wasta Rasool. Bakom murarna träffade jag både amerikanska soldater och de svenska männen J och S från Försvarsmakten. J och S fick inte fotograferas, kunde inte lämna personuppgifter eller svara på några frågor. Enligt Wasta Rasool fanns det över ett dussin andra svenska soldater där, och alla berättade de att Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén också hade besökt K1.”
Joakim Medin har arbetat i regionen i flera år. I februari 2015 greps han av den syriska underrättelsetjänsten och satt fängslad i Damaskus. 2016 gav han ut boken ”Kobane – Den kurdiska revolutionen och kampen mot IS”.
Nu säger Medin till SvD att den kurdiske befälhavaren berättade om de svenska soldaterna i Kirkuk redan när han bjöds att besöka basen.
– Befälhavaren sa att jag har ju svenska soldater hos mig, landsmän till dig. Det lät inte som att de hade dykt upp en dag innan. Svenskarna befann sig där sedan en viss tid tillbaka och verkade integrerade där. En av de svenska soldaterna talade sorani, sydkurdiska mycket bra. De verkade känna Peshmergas befälhavare väl. Mitt intryck var inte att de bara hade mötts några dagar tidigare.
ETC-reportaget och Joakim Medins berättelse avviker från vad riksdagen informerats om.
Försvarsminister Peter Hultqvist meddelar att han inte har några kommentarer.
Men regeringen har nu frågor att besvara och bör göra det innan propositionen om den fortsatta Irakinsatsen 2018 läggs fram om en vecka. Att gå bakom ryggen på riksdagen och slira på det politiska mandatet är ingen bra början om uppfattningen är att den svenska insatsen i Irak ska få en fortsättning."  fr SVD !

Ibland finns det "onödiga" reportage som kan skada. Visst ska vi värna tryck o yttrandefriheten men då får också tidningen ta ansvar för vad som ev. händer.
I det här fallet så kan man åter påvisa delar av vänsterns agerande som fientligt mot den kurdiska kampen mot sina fiender.

Jag måste ställa frågan till ETC vad de egentligen uppnår med denna skildring?
Jonas Gummesson hakar på och pressar frågan ytterligare. 
Dumt också av den kurdiska befälhavaren att tala med denna svenska journalist. Hoppas nu för kurdernas skull att inget mer händer utan att de svenska soldaterna får fortsätta med sitt viktiga arbete nere i Kurdistan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate