tisdag, oktober 10, 2017

Tro ska man göra i kyrkan, i vardagen blir det bara snömos!

Under mina år ute på "golvet" i olika yrken inom arbetarvärlden så har jag stött på så många olika typer av individer.
Men de som jag har haft svårt för är de som man ibland brukar kalla "partigängare"! De håller ofta på sossarna i vått och torrt, säger själv att de föddes som sossar. Föräldrarna var sossar och då blev de också sossar.
Tyvärr är flertalet av dem icke påverkbara med sakliga argument eller fakta. Allt sådant slår de ifrån sig och betraktar det som lögner.
Man håller på Partiet ungefär som om det vore ett fotbollslag. I vått och torrt!
Jag tänker nu på hur Statsministern håller tal om att de minsann fick ta över efter de borgerligas år "och ladorna var tomma"!
Fakta var ju att Sveriges ekonomi var mycket god och övriga Europas instanser lovordade den ekonomiska politiken. Men partigängarna upprepar som maskiner vad ledningen säger trots att det är osanning.
Samma sak är att alla inom sosseledningen säger att SD är lika med nazister eftersom några i början var bruna. Att det inte stämmer så här efter 20 år bekymrar inte dessa "sanningssägare"! Man ska inte ropa på vargen har vi fått lära oss.
Sossarna säger nu att de ska bekämpa kriminaliteten men verkligheten visar ju något annat, inte ens övervakningskameror får sättas upp där de borde ha suttit sedan många år. Vapenlagarna borde för länge sedan ha skärpts osv.
Lagar som möjliggör fler utvisningar borde ha varit på plats men så är inte fallet.Grova brottslingar får stanna kvar.
När man talar med "partigängaren" på golvet så "vet" de en massa om allt från de reformer angående tex RUT och ROT som genomfördes."De är verkningslösa" får jag höra trots att verkligheten  har visat i alla undersökningar att de har haft en mycket positiv inverkan både på anställningar och arbete.
Skattesänkningar är alltid av ondo i deras ögon. Hellre tydligen höjningar av skatten!
Vi vet att om man höjer skatten för mycket så får det en dålig inverkan på ett lands utveckling. Populister från höger till vänster angriper förslag om skattesänkning av statsskatten "för de rika" i tron att staten skulle tjäna på det.
Forskning har visat att så är ej fallet, tvärtom börjar grupper i de lönelägen det gäller att arbeta färre timmar och inget är vunnet. Vid för höga skatter så försvinner pengar ut ur landet dessutom och bolag flyttar. Inget är vunnet då, tvärtom.
Människor vilka nästan aldrig läser seriösa tidningar, böcker eller ser  o lyssnar på program med vettigt innehåll , de tror sig ändå "veta"!
Värst är dock de partigängare vilka finns på tidningar likt Aftonbladets ledarredaktion, de är ju ofta rena parodin på fakta. Påminner om forna Pravda i Sovjet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate