måndag, oktober 30, 2017

Nu ska jag vara riktigt elak!

Rapport ikväll tog åter upp om hackarnas utpressning mot de som har fått in deras virus i sina PC.
De kriminella har tjänat minst 300 miljoner kronor på sin utpressning där de genom att plantera en trojan kan låsa tex bildfilerna eller andra viktiga dokument.
Men herregud, när man då får höra att många, alldeles för många, har lagt sina viktiga filer på sin hårddisk utan att göra någon backup på dem då får de faktiskt skylla sig själv och jag kan tycka att de aldrig borde ha köpt en dator. Har man så dålig kunskap så kan det bara gå så här.Har de inte ens tänkt tanken att hårddisken faktiskt även kan gå sönder  och då sitter de där utan alla sina grejor.
Idag finns det så många möjligheter att kopiera sina bilder dels till Google foto eller Yahoo Flickr. Eller man kan för en billig penning köpa en hårddisk vid sidan om och alltid lägga sina bilder där eller vad det nu är man vill spara. USB minnen idag sväljer oerhörda mängder med filer också.
Detta är ju självklarheter idag!
Sedan vet jag ju hur dåliga människor är att uppdatera sina datorer, microsoft sköter sitt i bakgrunden men det är inte alltid att det fungerar perfekt, man behöver ha koll själv på det hela. Samma med alla andra program på en dator.
Microsoft är ett sårbart OS och har alltid varit det och det är detta system som hackarna ger sig på.
OM folk hade varit lite mer på alerten så hade de lagt tex en Ubuntu Linux på sin dator bredvid sitt Windows. Lätt som en plätt att föra över alla viktiga filer till Ubuntu så att man har en uppsättning på bägge OS-systemen.Kraschar Windows så har man det viktiga kvar på sin Linux.
Därför att det är så gott som alltid Windows som ställer till strulet enligt min erfarenhet både i mina egna datorer och i min fd funktion som reparatör av PC.
Skillnaden för en Linuxanvändare och Windowsanvändaren är att om man råkar öppna mailet från tex den falska avsändaren så händer ingenting för den som har Linux.
Deras spioner funkar inte hos oss med Linux.
Googla på Ubuntu och läs på! Ett barn kan idag installera detta.
Kostar ingenting heller att använda. Alla program som man behöver är gratis.
http://releases.ubuntu.com/17.10/
https://solus-project.com/download/
https://linuxmint.com/
https://ubuntu-mate.org/
https://neon.kde.org/

Det här är några ytterst säkra Linux och lätta att använda, sedan finns det mängder med andra uppsättningar om man inte är nöjd. Varken Mac eller Microsoft kan mäta sig i mångfald med Linux.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate