måndag, oktober 02, 2017

Margit Richert, du har fel !

" Som liberalkonservativ känns det extra viktigt att markera: för högern måste det vara en plikt att hålla rent mot sina egna avgrunder." https://www.svd.se/hogern-har-en-plikt-att-markera-mot-sin-egen-avgrund 

"Högern måste spotta i nävarna och markera" ! Ja , så står det i Svd idag den 2 okt -17.
Nationalsocialismen har aldrig varit en högerrörelse men det har varit tacksamt  för vänstern att smeta på detta historiska felslut.
I våra hemmanazisters paroller ingår "kamp mot storfinansen" De vill liksom kommunisterna att staten tar hand om det mesta och att partiet är den instans som bestämmer. Precis som kusinen kommunismen.

När Hitler fick frågan från dåtidens journalister varför de stora företagen var privata så skrattade Hitler. Han visste liksom Krupp och de andra VEM det var som bestämde efter att han hade tagit makten i Tyskland.Hitler sa ungefär så här:" Det viktiga är inte att de (storfinansen) på papperet står som ägare utan det viktiga är att vi är de som bestämmer"!
Forskningen har efter kriget visat att nationalsocialisterna och deras reformer för folket var i huvudsak socialistiska, dvs, ett "folkhem"!
På samma sätt resonerade socialdemokratin under många år och de var verkligen ingen "höger"!  Per -Albin fick ju beröm av Mussolini offentligt.
Svensk lagstiftning om raser var verkligen inte höger utan en typiskt vänsterlära som dessvärre praktiserades i många år i vårt land.
Sovjetunionen och Tyskland samarbetade i många år och Stalin var med om att bygga upp "det nya Tyskland". Råvaror till Hitlers upprustning rullade in i Tyskland dygnet runt i många år. Frändskapen mellan dessa socialistiska riken fanns tydligt att skåda. "Gå till läggen " brukar Jan Myrdal säga och jag har bara att instämma.
Att brutalt mörda människor var de fruktansvärt lika med också.
Men som vanligt höll jag på att tillägga ,så blev det krig mellan kusinerna. På exakt samma sätt som i alla dessa rörelser också. Forna vänner blir de värsta fienderna. "Min socialism är bättre än  din" , kula eller gas! 
Kommunisterna och för all del övrig vänster har varit skickliga  i att påstå att nationalsocialismen är en högerrörelse, tänk ett steg längre över varför?

http://www.morgonbladet.nu/news.php?name=160518114702

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate