fredag, juni 17, 2011

Två "knappar" som jag bar!

Den vänster jag tillhörde slog fast att det Sovjetiska förtrycket av dels det egna folket och dels alla mer eller mindre ockuperade länderna i Europa skulle få sin frihet att välja samhällsskick själva.
Vi var dessutom mot att USA med sitt pågående orättfärdiga krig i Vietnam skulle blanda sig i Europas  angelägenheter. Ingen av dessa supermakters politik gagnade Europas folk.

Vad gäller Sovjetunionen så ansåg vi dessutom att de var den farligaste fienden för världens folk och följdaktligen så ville vi bidra till att fälla denna regim.
Vi ville dessutom att Sverige skulle ha en stark militär med förmåga att försvara sig mot angrepp från Sovjetunioenen.
Dåvarande vänsterpartiet kommunisterna stödde dessvärre Sovjetmakten och alla öststaterna och vi hade en socialdemokratisk utrikesminister vid namn Sten Andersson vilken förnekade att Baltländerna var ockuperade sedan andra världskriget  av Sovjet.

När man intar en sådan hållning så är  man inte ens värd att kallas vänster, man är en medlöpare!
Idag är det historia dessa över tjugo år sedan socialismen störtade samman men tyvärr lider särskilt Ryssland av ett demokratiskt underskott . Alldeles för många inom den gamla statsapparaten och i synnerhet hemliga polisen ,KGB, roffade åt sig makt och pengar allt medan de avsvor sig kommunismen.

Idag säger de sig vara demokrater men skrapa lite på ytan så kommer de gamla diktaturmönstren fram. Vitryssland är ett lysande exempel på hur galet det kan gå med en president som inte tillåter varken tryckfrihet eller opposition. Där har man till och med behållit de gamla uniformerna på militären och polisen. Allt är vid det gamla!
j

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate