torsdag, juni 30, 2011

Mer än sommarfylla!

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologen-svarar/barnen-star-inte-ut-med-att-se-mamma-full_6282348.svd

Madeleine Gauffin Rahme är en ovanligt klok och erfaren psykolog. Svaret som hon ger denne man om sin hustrus alkoholvanor och deras barns reaktioner är till 100% rätt.
Mannen varken inser eller ens förstår att han är en sk medberoende person,  däremot reagerar barnen glasklart riktigt.
Jag har ju min egen historia där jag också under försök till nykterhet också blev "bjuden" på vin. Eller tex som julklapp fick en flaska brännvin av en släkting som ändå visste hur landet låg.
När ens partner inte själv vill sluta dricka så kan det bli så galet så denne fortsätter att köpa hem alkohol "därför att livet blir så trist annars"!

Mannen i dagens Svd har ändå skrivit och frågat om familjens problem så långt inne inom sig så vet han kanske hur fel de lever?
För bara några tiotals års sedan så var det ofta männen som drack för mycket men denna bild håller på att ändra sig. Kvinnor dricker ihop med kvinnor idag.
I hemmen så dricker bägge tillsamanns ur sina vinbags vardag som helg.
På Stockholms krogar är det idag inget ovanligt med kvinnor som sitter och dricker vin. Jämlikheten kommer att kräva sina offer och som vanligt är det barnen som kommer att få ta smällen. Kvinnorna var de som ofta höll ihop hem och barn men när även kvinnor blir alkoholister så finns ingen trygghet kvar för barnen.
Ingen ska ju naturligtvis bli alkoholiserad så barn kommer i kläm. Dagens vidlyftiga drickande skapar tyvärr en stor grogrund för två alkoholister i familjen.
I Danmark har man en stegrande frekvens av kvinnliga alkoholister tillika lungcancerfall. Kurvorna pekar rätt uppåt och jag skulle tro att vi i Sverige rätt så snart kan skåda samma utveckling.
När två unga möts och de har ett mönster med mycket alkohol i sitt liv redan från början så är de illa ute. Ofta slutar deras förhållanden med att det enda de har gemensamt  är alkoholen. I värsta fall också ett par ensamma och rädda barn !

Det är rätt med jämlikhet men varför i hela friden ska man ta till sig de sämsta sidorna från det motsatta könet?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate